Бойко Борисов кръстоса днес Черно море (+видео)

0
589

Премиерът Бойко Борисов и председателят на НС Цвета Караянчева присъстваха на военноморското учение „Бриз 2019“

Бойко Борисов маха от високоскоростния катер на ВМС докато кръстосва днес  Черно море

Председателят на НС и премиерът бяха посрещнати от началника на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

Контраадмирал Михайлов встъпи в длъжност на 27 юни, след като вицеадмирал Митко Петев беше изпратен на служба в чужбина.

Бойко Борисов сподели, че е доволен от видяното по време на учението.

Пред него беше демонстрирана техниката на Българските ВМС. В учението са участвали 11 страни от НАТО с 26 бойни и спомагателни кораби и катери. Още 5 вертолета и 5 самолета. Броят на военнослужещите е 2018.



Премиерът Борисов обясни, че колкото по-добре се развива българската икономика, толкова повече средства ще могат да бъдат заделяни за нова модерна техника.

От Морска гара, премиерът пътува с високоскоростен катер до фрегата „Верни“. Той беше придружен от капитан първи ранг Камен Кукуров, началник на щаба на ВМС. Камен Кукуров е предпоследният командир на подводница „Слава“. Той е заемал длъжността най-дълго време. След неговото преназначаване постът поема капитан първи ранг Тодор Богданов.

„Бриз 2019“ има изключително важно значение за служителите на ВМС. То дава възможност да се подобрява бойната подготовка и да се демонстрира възпираща сила.

Цвета Караянчева първо беше посрещната с военен ритуал на Морската гара в гр. Варна, където прие строя на почетния караул.

След края на церемонията заедно с премиера Борисов и с другите официални гости, наблюдава различни епизоди от военноморското учение на борда на фрегата „Верни“.

23-то учение „Бриз 2019“  продължава до 21 юли 2019 г. Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействие между Военноморските сили на участващите страни чрез отработване на различни епизоди.

Не пропускайте и видеото долу.

Надявам се в следващите три-четири месеца да завършим поръчката за новите кораби за флота. Правителството ще изпълни ангажимента си към военните моряци.

Boyko Borissov paylaştı: 19 Temmuz 2019 Cuma

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.