Настъпва нощ на чудеса, на сбъднати желания и съкровени мечти

0
2861

В нощта срещу 20 юли се сбъдват всички желания. Почитаме една от най-великите мистерии в християнството.  Честит Имен Ден! Честит празник!

Тази нощ е отредена за чудеса, желания и сбъдване на мечти

Тази нощ всички мечти се сбъдват в знак на онова невиждано чудо, което се е случило със Свети пророк Илия. Намислете си желания, гледайте към небето. Ще получите и вие своя знак Свише.

Свети порок Илия бил изпратен от Всевишния да се роди на Земята, за да изкорени от еврейския народ                  идолопоклонничеството.

При управлението на цар Ахаав евреите отново започнали да се кланят на идолите и да правят жертвоприношения на божеството Ваал. Техният владетел бил сериозно повлиян от неговата съпруга – езичничка Езавел.

Имен Ден
В деня на Свети пророк Илия – Честит Имен Ден!

Ваал бил господар на светкавиците, гръмотевиците, природните стихии, дори на росата. За да го омилостивят, езичниците участвали в страховити ритуали. В тях принасяли като жертва хора – най-вече деца. Това напълно противоречи с християнските догми.



Всички опити на Свети пророк Илия да откаже царя и неговото семейство от демона Ваал били напразни. Народът все повече се кланял на демона и забравял за истинския Бог.

Свети пророк Илия с молитви заключил Небето и му заповядал дъжд да не вали, докато неверниците не се осъзнаят. Цели 3 години дъжд не паднал. Народът бил сполетян от огромна трагедия – глад, мор, болести – истински Ад.

Виждайки, че нещата са направо трагични, цар Ахаав отишъл в планината, където живеел Свети пророк Илия и започнал да се моли за милост.

Свети пророк Илия искал да докаже на цар Ахаав, че вярата във Ваал е погрешна. Решили да направят облог. На планината жреците на Ваал ще му направят жертвоприношение за дъжд.

Свети пророк Илия ще се моли на истинския Бог. Който успее да накара дъжд да завали от небето, неговата вяра ще бъде приета за истинска.

Царят се съгласил. Събрали се и жреците започнали своите ритуали пред статуята на Ваал, но нищо не се получило.

След като Свети пророк Илия започнал да се моли за дъжд, силен дъжд завалял за първи път от 3 години. Събралите се хора започнали да възхваляват името на Всевишния, а жреците на Ваал били избити.

Свети пророк Илия извършил и други важни дела.

Цели 25 години пророкувал за различни събития, най-важното от които е раждането на Сина Божий. Това станало 9 века преди Иисус да се роди на Земята.

Свети пророк Илия бил отнесен на Небето с огнена колесница. Той е единственият човек, който не е починал и не е станал мъченик.

Това е една от най-великите мистерии на християнството. Тя напомня за непорочното зачатие на Дева Мария. Напомня за Възнесение Господне, когато Иисус се възнесъл на Небесата.

Освен на 20 юли – Илинден, личността на Свети пророк Илия се споменава  на друг изключително важен за християните празник. Това е Преображение (6 август), когато Мойсей и Свети пророк Илия застават до блестящия в ярка небесна светлина Иисус на планината Тавор. Не е имен ден. Но тогава Синът Божий разкрива пред двама от най-доверените си последователи своята истинска Божествена същност.

Имен ден на 20 юли празнуват Илия, Илийчо, Илин, Илиан, Илиян; Илчо, Илко, Илина, Илинка, Илияна, Илиана; Илка, Лина, Личо, Илона, Илинда, Искра, Искрен.

На Илинден си спомняме за Илинденско-преображенското въстание и неговите безстрашни герои.

Според народните традиции, 20 юли (2 август по стар стил) е Илинден.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.