Ако си мислите, че тези сувенири ви носят късмет, грешите

0
810

Бъдете много внимателни при избора на сувенир

 

сувенири
Бъдете много внимателни при избора на сувенир

Много хора си мислят, че тези сувенири им носят късмет, но грешат.

При все, че живеем в 21 век – векът на високите технологии, много хора продължават да вярват в различни суеверия и висши сили.

Може би няма да е грешка, ако кажа, че повечето не се вслушват в такива неща. Има обаче хора, които си примъкват от всеки край на света какви ли не вещи, дори дребни статуетки за спомен.

Понякога дори и хората от местното население ще ви предупредят, че не трябва да си купувате такива сувенири и статуетки, защото те не само не носят късмет, а дори напротив.
Вероятно често пъти сте чували предупреждение, че не трябва да купувате статуетката на Буда, пръстени от шамани или пък икони.



Смята се, че в нередки случаи те не само не носят късмет, а могат да ви повлияят зле.
Много са хората, които вярват в поверията за пръстените от Египет. Местните твърдят, че трябва да проявите особено внимание, когато купувате такива неща. Те разказват за немалко случаи на туристи, които са се самоубили, след като дълго време са носили подобно украшение.

Бъдете много внимателни при избора на сувенир

Запознати предупреждават, че най-опасни, са маските. Съществува поверие, че те не трябва да бъдат изнасяни от страната, към която принадлежат. В противен случай не само, че няма да донесат късмет на притежателя си, а дори могат да причинят смъртта му.

В Мексико пък според едно от поверията, в никакъв случай не трябва да си купувате сувенир под формата на череп. Разбира се не липсват такива сувенири, те дори могат да бъдат намерени на почти всяка сергия. Въпреки това не посягайте към тях и не бързайте да си ги купите, освен, ако не искате да ви донесат нещастие. Или пък да внесат лоша енергия в дома ви.

Разбира се ваш е изборът дали да повярвате в тези поверия или пък не. Всеки турист прави сам този избор и преценява какво да си купи за спомен. В последствие всеки сам може да каже как му се е отразил сувенира, който си е донесъл за спомен от някое пътуване до далечна точка.

Въпреки това, трябва да бъдете особено внимателни с покупката на тези сувенири. Информирайте се подробно за всеки един от тях, преди да прецените кой точно да купите, за да внесете в дома си.

В противен случай сувенирът, който сте си донесли за спомен от някое от далечните ви пътувания, може да преобърне живота ви и то не в приятна посока, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.