Така се прави мощен домашен спрей против комари (рецепта)

0
1150

Можете да сте сигурни, че действа безотказно

 

комари
Можете да сте сигурни, че действа безотказно

Досадните комари могат да провалят и най-приятната лятна вечер.

За да не попадате в тази неприятна ситуация, е добре да се подготвите предварително за борбата с неприятните комари.

Ще ви предложим рецепта за изпитан домашен спрей против комари, който действа безотказно.
Не трябва да забравяте, че освен неприятния сърбеж, който се получава при ухапване от комари, те могат да са преносители и на доста опасни заразни болести.

Поради всички тези причини, е добре да ги държите максимално далеч от вас. Не е добра идея да купувате готови репеленти от търговската мрежа, тъй като, както добре знаете, съдържат химия.
Някои от съдържащите се елементи в репелентите биха могли дори да предизвикат алергия, дразнене, зачервяване, обриви, пъпки и др.



При все, че различните комари имат различни модели на активност и предпочитания към храненето, жизненият им цикъл е еднакъв. Това означава, че можем да отблъснем всички видове по един и същ начин.

С негова помощ ще можете да се насладите спокойно на приятните летни вечери на открито

Тази рецепта за домашно приготвен репелент против досадните комари и останалите видове гадини, ще ви помогне да ги държите далеч от вас. Така не само ще предотвратите досадните им ухапвания, а и неприятното им жужене около вас.
Това, което трябва да знаете е, че ефектът на домашния репелент е с продължителност 24 часа.

Ето и съставките, от които се нуждаете, за да си го приготвите у дома:
10 капки масло от лимонов евкалипт
15 капки масло от лавандула
10 капки масло от мента
¼ ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
1 бр. бутилка с пулверизатор с вместимост 500 мл.

В бутилката с пулверизатор смесете всички гореизброени съставки и допълнете догоре с вода. Разклатете я добре и напръскайте цялото си тяло с получената смес, преди да излезете навън.
Можете да сте спокойни, че ще се наслаждавате на приятните летни нощи навън, без да ви притесняват досадните комари и останалите гадини.

Маслото от лимонов евкалипт е изключително мощен репелент срещу комари и пълзящи насекоми. Той обаче не е агресивен към кожата. Поради тази причина е препоръчително винаги да имате на разположение това етерично масло. Същото важи и за маслото от лавандула.

Силният аромат на маслото от мента също действа като изключително мощен репелент срещу досадните комари. То ги прогонва далеч от вас. Неговия ефект е доказан многократно от различни проучвания, провеждани в различни краища на света, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.