Топ причини, поради които е препоръчително да хапвате по 1 лъжица мед вечер

0
1069

Неслучайно наричат пчелния мед „естествено успокоително“

 

мед
Неслучайно наричат пчелния мед „естествено успокоително“

Ако многократно са ви давали съвет да приемате по една лъжица мед, вечер преди лягане, то това не е никак случайно.

В следващите редове ще ви запознаем с топ причините, поради които е препоръчителен приемът на пчелен мед вечер, преди лягане.

Всеизвестен е фактът, че сладкото е вредно, особено прието през нощта. Освен това сте наясно, че е по-добре изобщо да не използвате бяла захар. Медът обаче е друго нещо, той е изключение от тези правила.

Пчелният мед се приема като лекарство и в малки дози оказва благоприятно въздействие върху целия организъм.
Неслучайно той се нарича „ядливото течно злато“ или „еликсирът на здравето“. В комбинация с различни продукти и приеман по различно време на денонощието, той оказва лечебен ефект на различни здравословни проблеми.



Ето какви са ползите от приема на пчелен мед преди сън:

Помага да спите добре
Наричат пчелния мед „естествено успокоително“. Причината се крие в това, че пчелният продукт насърчава производството на мелатонин. Всеизвестен е фактът, че този хормон е отговорен за съня, обновяването на клетките и възстановяването на нервната система.

Този еликсир може да ви е от полза за много неща

Приемът на чаена лъжичка мед, непосредствено преди сън, е гаранция за добра почивка. Ако го пиете в комбинация с чай от лайка, ще засилите още повече ефекта му.
В случай, че организмът ви понася лактозата, най-добре е да приемате меда в комбинация с чаша прясно мляко. Тази комбинация отново се приема преди сън. С тази напитка ще облекчите до голяма степен стреса.

Изгаря мазнините
Всеизвестен е фактът, че през нощта се стартират механизмите за ударно изгаряне на мазнини. Тъй като медът ускорява значително метаболизма, той е от огромна полза за изгарянето на мазнините. Хормонът орексин е този, който играе най-активна роля в изгарянето на допълнителни калории. Това, което вероятно не знаете е, че именно медът е с най-богато съдържание на този хормон сред хранителните продукти.

Лек за черния дроб
Регенерацията на клетките на черния дроб също е по-активна в нощните часове. Ако приемате пчелния мед в комбинация със сок от тиква, ще помогнете на черния ви дроб да се освободи от натрупалите се токсини.

Укрепване на имунитета
Можете да използвате този метод по време на настинка или пък като профилактика срещу бактериални и вирусни заболявания. Обелете 2-3 скилидки чесън, залейте го с една супена лъжица мед и го хапнете. Ще се изненадате от невероятния лечебен ефект, който има този еликсир. Той ще ви изправи на крака само в рамките на една нощ, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.