Момче се удави, друго загина при инцидент, катастрофи отнеха живота на трима възрастни

0
630

Големи трагедии почерниха четири български семейства. Катастрофи отнеха живота на семейство и на още един мъж. Момче се удави в река Янтра. Друго момче претърпя смъртоносен инцидент

Тежката катастрофа в Ямбол – пожарникари режат ламарините и вадят пострадалите Сн: БГНЕС

Младеж на 16 години пътувал с АТВ в района на с. Змейово. Момчето се движило по хълмиста неравна местност. Докато прави изкачване, мощното АТВ се преобърнало и затиснало тийнейджъра.

Младежът бил облечен в подходяща екипировка и имал предпазна каска на главата. Но каската не била закопчана. Ако е била, той нямало да получи толкова сериозна мозъчно-черепна травма и да загине.

Окръжният прокурор Дичо Атанасов коментира пред Дарик, че за такъв модел АТВ водачът трябва да е навършил 17 години. И да притежава свидетелство за правоуправление Б1.

Тялото е открито от случаен минувач. Разследващите не знаят дали има свидетели на трагедията. Не е известен собственикът на мощното АТВ. То няма регистрация по закон.



Родителите на загиналия младеж били на почивка и той останал сам. За сега досъдебното производство ще се извършва срещу неизвестно лице, което е позволило на загиналото момче да управлява АТВ-то.

Но е възможно младежът сам да е взел машината без ничие позволение.

Друг младеж също на 16 години се удави в река Янтра в района на с. Раданово, общ. Полски Тръмбеш.

Заради горещото време момчето влязло в реката, за да се разхлади. Попаднало в дълбок вир, който го погълнал. Младежът правил опити да се спаси, но водната стихия била по-силна от него.

Тялото е открито от водолази и е изпратено за аутопсия в Съдебна медицина – Велико Търново.

Водач на 86 години управлявал автомобил ВАЗ. С него пътувала 80-годишната съпруга. Водачът направил катастрофа. На място загинала жената. Мъжът е откаран в болницата, но малко по-късно и той починал.

Трагедията се разиграла днес следобяд до с. Росно, общ. Златарица. Причините за трагедията все още не са напълно изяснени.

Малко по-рано днес в Ямбол стана много тежка катастрофа. Лек автомобил и джип се блъснаха. Починал е водачът на колата по-късно в МБАЛ „Свети Пантелеймон„, заради многото получени рани. В болницата е настанена млада жена, която пътувала в джипа.

Ударът между двете превозни средства в Ямбол бил много силен. А ламарините силно намачкани. Екипи на пожарната рязали ламарините и повече от един час са правили опити да извадят пътниците от МПС-та.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.