Внимание! Това са най-опасните храни на родния пазар

0
390

Опитайте се да ги държите далеч от трапезата си

 

храни
Опитайте се да ги държите далеч от трапезата си

Едва ли има някой, който да не е наясно с факта, че преобладаващата част от всички храни, предлагани на родния пазар, не са с обещаващо качество.

За огромно съжаление с всеки изминал ден се увеличава продажбата на вредни храни. Статистиката сочи, че те се консумират най-масово в големите населени места, където се спазва определен тип хранене.

Може би е излишно да споменаваме, но все пак да припомним, че всяка вредна храна, употребявана по-дълго време, става опасна за здравето. За съжаление нашата страна е истински рай за хранителните подобрители, стабилизатори, подсладители и оцветители, забранени в редица държави.

В следващите редове ще ви запознаем със списъка на храните, които ни убиват бавно.



Ето ги и тях:

Натриев глутамат
Обикновено той бива означен на опаковките като Е621 и се използва за усилване на вкуса на храната. Добавя се в почти всички продукти.

Захарозаместители
Те са много. Това, което вероятно не знаете за тях е, че имат силен жлъчегонен ефект. Подсладителите в газираните напитки ги превръщат в истинска отрова.

Ксилит и Сорбит
Върху етикетите те биват отбелязвани като Е697 и Е420. Приемайки повече от 30 грама дневно от някое от тях, рискувате да получите разстройство на стомашните функции.

Изучавайте внимателно съдържанието на етикетите

Захарин
Той се отбелязва върху етикетите на опаковките като Е954. Незнайно защо мнозина предпочитат захарина пред захарта, мислейки го за по-полезен. Истината е, че медиците го препоръчват единствено при хора, страдащи от диабет. Въпреки това той бива добавян в редица хранителни продукти.

Цикламат
Отбелязва се върху етикетите на хранителните продукти като Е952. Това, което трябва да знаете е, ме от 1969 г. той е забранен в Щатите, Великобритания, Франция и редица други държави. Причината за забраната му е, че има подозрения, че провокира бъбречна недостатъчност.

Аспартам
Върху етикетите бива отбелязван като Е951. Наричат го още нутрасуит, сукразид, сластилин или суитли. Химическата му нестабилност бива открита през 1985 г. специалистите сочат, че при температура 30 градуса, добавен в газирана вода, се разлага на формалдехид. Тук е мястото да ви припомним, че той е канцероген от клас А.

Ацесулфам
Познат още като Е950, той е признат за бавно действаща отрова, която ускорява значително развитието на злокачествените тумори.

Шлифован бял ориз
Отделянето на полезната обвивка от зърната на ориза може да причини болестта бери-бери. Тя поразява нервната система и води до слабост, загуба на апетит, повишена възбудимост и парализа с доста голям риск от смърт. Така полезният витамин В1, съдържащ се в обвивката на ориза се прибавя по изкуствен начин към шлифования ориз и бялото брашно, пише gotvach.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.