Грешките, които всяка домакиня допуска при варенето на паста

0
1454

Дори количеството вода, в която ги варите е от значение

 

паста
Дори количеството вода, в която ги варите е от значение

Топ готвачите разкриха грешките, които всяка домакиня допуска при варенето на паста.

Ако вие и семейството ви сте почитатели на вкусната паста, то е добре да сте наясно с правилната техника на варенето й. В противен случай влошавате значително хранителните и вкусовите й качества.

При все, че на пръв поглед варенето на спагети или макарони изглежда твърде лесно, много неща биха могли да бъдат объркани.

В следващите редове ще ви разкрием как да избегнете залепването на вкусната паста и да използвате водата от варенето й.



Ето и основните грешки, които всяка домакиня допуска при варенето на паста:

Съд за варене
Повечето домакини използват твърде малък съд за варенето на макароните, спагетите или друг вид паста. Когато става въпрос за тестени изделия от този вид, размерът на съда, в който ще ги варите е от съществено значение.

Много е важно съдът да е достатъчно голям, тъй като по време на варенето те ще увеличат обема си. Освен това, ако количеството вода, която използвате за варенето им не е достатъчно, те ще станат кашести и лепкави.

Варенето на паста си има своите тънкости

Посоляването на водата
Специалистите са категорични, че водата за варенето на паста, трябва да се посоли едва, след като заври. Освен това посоляването трябва да е непосредствено преди да добавите макароните, спагетите или друг вид паста. По този начин те ще поемат по-добре солта. В никакъв случай не солете водата в началото, когато още е студена.

Масло във водата
Много домакини добавят масло, олио или друг вид мазнина към водата, в която ще варят пастата. Те вярват, че по този начин ще предотвратят слепването й. Истината е, че това е огромно заблуждение. Ако искате да предотвратите слепването им, е нужно да ги разбърквате редовно по време на варенето им.

Избягвайте обаче да добавяте масло или какъвто и да било друг вид мазнина, тъй като ще създадете мазен слой върху пастата, който ще попречи да се задържи доматеният сос върху тях.

Прецеждате пастата
Много домакини прецеждат пастата и дори я изплакват под течаща вода. Специалистите сочат, че по този начин „прецеждате и вкуса им“. За да избегнете това и да се насладите изцяло на вкуса им, най-добре използвайте решетъчна лъжица. По този начин ще ги отцедите, сервирайки ги в чинията и ще запазите вкуса им.

Хвърляте водата, в която сте варили пастата
Голямо количество от нишестето, съдържащо се в пастата, остава във водата след сваряването й. готвачите съветват да използвате именно тази вода за приготвянето на соса и да не добавяте допълнително брашно, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.