Шок: Уволняват Камен Алипиев от БНТ, защото няма висше!

0
268

Камен Алипиев, който е един от емблематичните спортни журналисти на Българската национална телевизия, е пред унизително уволнение, разкриха от медията.

Над 30 години Камен Алипиев се подвизава в БНТ, но по всичко личи, че времето му там изтича. Журналистът по всяка вероятност ще бъде освободен от сегашната си длъжност на изпълнителен продуцент, пише „24 часа“.

Камен Алипиев
Камен Алипиев няма висше образование и това ще му коства работата

Има вариант все пак да остане в медията, но на по-ниска длъжност и съответно с по-ниско заплащане, което е малко вероятно да го устрои. Затова се счита, че дните му в БНТ са преброени.

„Ако Камен Алипиев се съгласи да работи на граждански договор, няма да се стигне до раздяла. На журналист с неговия опит и рутина обаче подобни условия няма да му отиват.“ – категоричен е началникът на дирекция „Спорт“ Сашо Йовков.

Именно създаването на тази обособена дирекция се оказва препъни камък за Камен Алипиев. За да продължи да бъде изпълнителен продуцент в нея, той се нуждае от диплома за висше образование, която той не притежава.



По закон, за да работиш в държавната телевизия на този висок пост, ти трябва висше образование. Не е ясно защо досега законът не е бил спазван, но с идването на Емил Кошлуков начело на медията нещата коренно се променят.

Камен Алипиев е в БНТ от далечната 1987 г., а в спортната редакция се подвизава от 1992 г. Още преди време се е разбрало, че няма висше образование и тогавашният му шеф му е дал срок за дипломиране, но журналистът не го е спазил и все още е без висше.

Камен коментира предимно баскетболни срещи и по-рядко футболни. В момента е в болничен, което възпрепятства уволнението му, но когато се върне на работа, едва ли ще изкара и един ден там.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.