Тази вълшебна паста ще държи далеч от вас грип, вируси и настинки

0
298

Продуктът винаги се е откроявал от останалите

 

грип
Продуктът винаги се е откроявал от останалите

Съществува едно природно средство, което е верен съюзник в битката срещу грип, вируси и настинки.

Вероятно вече мнозина от вас са се досетили, че става въпрос за чесъна. Няма никакво съмнение, че по един или друг начин, той винаги се е откроявал от останалите народни средства. Освен това той е незаменим и в готварството.

В много търговски вериги, особено в по-големите от тях, може да се намери пресен чесън по всяко време на годината. Ако обаче живеете в малко населено място, което не предлага тези екстри, няма място за отчаяние. Истината е, че можете много бързо и лесно да си отгледате пресен чесън на перваза на прозореца.

Не е нужно да сте опитен агроном, за да се справите с тази задача. Трябва обаче да сте наясно с основните правила. Като за начало дори не се нуждаете от пръст и няма нужда да го поливате.
Ако искате да си отгледате пресен чесън и то само в рамките на няколко дни, се нуждаете само от три неща – пластмасова бутилка, глава чесън и вода. Най-удачно би било да използвате бутилка от 500 мл.



Отрежете горната й част и леко разтопете с ютия отрязаната част. Целта е да се оформи нещо като пръстен в горната част на бутилката. Напълнете я с вода до ръба и сложете главата чесън. Поставете бутилката на перваза на прозореца и след седмица-две ще се радвате на първите кълнове. Когато чесънът покълне добре, можете да го разсадите в саксия с пръст.

Тази паста наистина действа безотказно

И след като ви запознахме с бърз и лесен начин, по който да си отгледате пресен чесън у дома и то за броени дни, е време да ви разкрием и вълшебната паста, която държи далеч от вас грип, вируси и настинки. Както вече споменахме по-горе в основата на тази паста е именно чесънът.

Тази паста може да се съхранява дълго време в хладилника. Освен като лек, тя може да се използва и като разядка. Със сигурност ще ви хареса, ако я намажете върху препечена филийка. Не забравяйте обаче да затворите плътно буркана, в който сте прибрали пастата, за да не се разнася аромата й из целия хладилник.

За приготвянето на пастата против грип, настинки и вируси се нуждаете от следните продукти:
500 гр. перца от чесън
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
2 с.л. сол
2 ч.л. подправка за скара
100 мл. зехтин

Сложете всички съставки в блендера и разбийте до получаването на хомогенна смес. Хапвайте ежедневно по една супена лъжица от тази паста. Ако не можете да я консумирате в чист вид, намажете си я на филийка, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.