Опитайте тази пилешка салата с киноа: Пръстите ще си оближете!

0
249

Тази пилешка салата с киноа е много лесна, но адски вкусна

Предлагаме ви рецептата за пилешка салата с киноа. Супер лесна, а толкова вкусна и засищаща, че и пръстите ще си оближете. Идеална е за семейната трапеза, а и за посрещане на гости. Ще останат очаровани от вас като домакиня.

пилешка салата с киноа
Чудна става тази лесна и апетитна пилешка салата с киноа

Трябват ни една чаша киноа, 500 грама пилешко филе, едно авокадо, един портокал, магданоз, червен пипер, сол на вкус, две лъжици зехтин, сока от един лимон.

Първо трябва да залеем киноата с две чаши вода и да я сложим да се вари за около 15-20 минутки на котлона. През това време ние си овкусяваме с черен пипер и сол пилешкото месо и го поставяме да се изпече на грила.

След това си нарязваме авокадото, магданоза, портокала и изпеченото пилешко филе на парченца. Смесваме всички съставки и ги разбъркваме хубаво заедно. Ако има нужда, подправяме допълнително на вкус.



Смесваме ги накрая с киноата и отново разбъркваме много хубаво – така, че тя да отиде равномерно навсякъде. Тава е цялата философия на тази вкусотия, която се приготвя повече от лесно.

И дори да не сте кой знае какви майстори на черпака, няма начин да я объркате или да не ви се получи отлично. Не се тревожете и от разнообразията във вкусовете вътре, защото не се бият. А напротив, пасват си идеално.

Тази салата може да се поднесе, както топла, така и изстудена. Винаги е вкусна, а и може да се представи не само за салата, но и за чудно предястие.

Върви с различни на вид питиета, но всеки сам ще си прецени с какво най-много му се услажда. Поднесете я и на гостите си, за да ги изненадате с нещо различно, модерно и ултра апетитно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.