Невероятен трик за почистване на микровълнова без препарати

0
442

Ще си осигурите и изключително свежо ухание

Почти няма дом, в който да не присъства микровълновата.

микровълновата
Ще си осигурите и изключително свежо ухание

Макар напоследък все повече хора да се отказват от микровълновата, тъй като я смятат за доста вредна, то други продължават да си я ползват.

Невероятният трик за почистване на микровълновата ще е от огромна полза за всички онези домакини, които все още не са изхвърлили този уред от дома си и го ползват редовно. Всяка ангажирана дама трябва да разпредели много внимателно времето си, за да й стигне за всичко.

В този ред на мисли трикът, който ще ви разкрием, ще е от изключителна полза за вас, тъй като няма да ви се налага да отделяте много време за почистването на микровълновата, както е било досега.
Специалисти посочват, че микровълновата трябва да се чисти редовно, тъй като в противен случай се превръща в развъдник на микроби.



Добре е да избягвате употребата на препарати, съдържащи огромни количества химия или абразивни частици. Този съвет се отнася особено силно за почистването на вътрешната част на този електроуред.

Употребата на груби парцали и четки също не би ви било от полза, тъй като по този начин ще съсипете лесно уязвимата й повърхност и тя не след дълго ще стане неизползваема.
Освен това не трябва да забравяме и факта, че силните препарати не биха се отразили никак добре на кожата на ръцете ви.

Те може да не ви притеснят само в случай, че когато почиствате микровълновата или останалите електроуреди в дома, използвате ръкавици. За да избегнете всички тези негативни последици, е добре да включите в употреба съвета, който ще ви дадем.

Вземете един лимон и го нарежете на парчета. Поставете парчетата в неголям съд с вода и сложете съда в микровълновата. Включете уреда на пълна мощност за 3-4 минути.
След като това време свърши, извадете съда с водата и лимона и вземете влажна кърпа. С нейна помощ забършете вътрешността на електроуреда.

Този метод ще ви помогне да се избавите изключително бързо от неприятните мазни замърсявания, които отнемат най-много време при почистването. Освен това няма да имате нужда от силните химически препарати за справянето с този проблем.

С помощта на този метод не само ще се справите изключително бързо и лесно със замърсяванията на микровълновата, а и ще си осигурите изключително свежо ухание. Със същия успех бихте могли да заложите вместо на лимонови, на портокалови кори. Изберете аромата според предпочитанията си, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.