Изпитани съвети за премахване на зъбната плака

0
490

Ще останете приятно изненадани от резултата

Зъбната плака не само е неприятен козметичен дефект, а и крие сериозни опасности за оралната хигиена.

зъбната плака
Ще останете приятно изненадани от резултата

Ако искате да отстраните зъбната плака, то можете да го направите и в домашни условия. Не е нужно задължително да посещавате зъболекарския кабинет и да давате луди пари за тази процедура.

Ще ви разкрием изключително лесни и ефективни методи за отстраняването на налепите и вредните бактерии, обитаващи устната кухина, които образуват зъбната плака.

Ето ги и тях:



Зехтин
Това природно средство не само дезинфекцира устната кухина, а и ще освежи дъха ви и ще избели зъбите ви. Като допълнителен бонус ще облекчи и възпалението на венците, ако страдате от такова. Всичко, което се иска от вас е да вземете 1 с.л. зехтин и да жабурите устата си с нея в продължение на 5-10 минути. Имайте предвид, че колкото по-дълго време продължи жабуренето, толкова по-добър ще е крайният резултат. Накрая изплакнете устата си с чиста вода.

Сода бикарбонат
Содата бикарбонат е класическо природно средство за премахване на зъбната плака и зъбният камък. Тя неутрализира вредните киселини и инхибира растежа на бактериите, които са причина за опасните инфекции. В същото време обаче трябва да сте внимателни с нея, тъй като е абразивна и може да надраска гланца на зъбите ви. Смесете 1 ч.л. сода бикарбонат и ¼ ч.л. сол. Добавете и няколко капки вода, за да се получи паста. Измийте зъбите си с нея и я оставете да подейства за около пет минути. След това я изплакнете с много вода.

Портокалови кори
Витамин С, който се съдържа в кората от портокал, е едно от най-добрите средства за унищожаване на бактериите и зъбната плака.
Нужна ви е една свежа портокалова кора, с чиято вътрешна (бяла) част да разтъркате зъбите си. Правете това в продължение на три минути. Повтаряйте тази процедура всяка вечер преди лягане.

Лимонов сок
Пресният лимонов сок също е отлично средство за премахване на зъбната плака. Алкализиращите и избелващите свойства на този сок, са изключително ефективен начин за избелването на зъбите и справянето с натрупания зъбен камък. Имайте предвид, че трябва да използвате това природно средство умерено, тъй като прекомерната му употреба може да отслаби значително зъбният емайл.

За да си го приготвите се нуждаете от прясно изцедения сок от половин лимон и ¼ ч.ч. гореща вода. Разредете лимоновия сок с водата и с получената смес търкайте зъбите си в продължение на пет минути. Използвайте това средство за избелване на зъбите и отстраняване на зъбната плака, веднъж дневно, пише zdraveikrasota.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.