Икони без аналог творят чудеса в уникален БГ храм

0
963

Това място наистина е неповторимо! Свещеният дух на християнството витае в църквата  „Свети Георги“. Икони без аналог постоянно вършат чудеса след молитва пред тях

Това е една от въпросните икони без аналог, които вършат ежедневно чудеса

Получихме писма от наши читатели, в които споделят лични неща. Имали са проблеми и са страдали от болести. Посетили църквата „Свети Георги“ в  с. Върбово до Широка лъка в общ. Смолян и горещо са се молили. Не след дълго проблемите им се разрешили, а изгубеното здраве било възвърнато.

Тези хора искат повече вярващи да отидат и да търсят помощ в с. Върбово. Мястото е прекрасно, пишат те. Уникална природа, разкошен въздух. Спокойствие и силно духовно присъствие.

Сред иконите най-голяма сила притежава малката древна икона на Пресвета Богородица с Младенеца. Тази от снимката горе.

Чудотворната икона на Свети Георги, който е патрон и покровител на църквата.   Едната икона е поставена на олтара вляво до Пресвета Богородица. Други две се намират пред голямата колона вляво.



Иконата на Божията майка и на Иисус Христос, които се намират от двете страни на вратата на олтара.

Иконата на Св. Св. Константин и Елена на олтара вляво до Свети Георги. На Света Петка и на Света Неделя на олтара.

Благодарение на организирана дарителска кампания, тази година е приключил ремонтът на храм „Свети Георги“.

Посетителите могат да се насладят на красивите икони и стенописи, които освен Божествена радост, доставят и естетическа наслада.

Прекрасните икони са дело на Захарий Доспевски Зограф. Той е син на Димитър Зограф и е племенник на именития Захарий Зограф. Захарий Доспевски Зограф е възпитаник на Самоковската школа, както и неговите именити роднини.

Видеото долу е заснето от ТВ Хасково в храм „Свети Георги“. Георги Згуровски разказва любопитни факти за този уникален български православен храм.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.