Случаят “Дятлов” – неразгаданата мистерия в Урал

1
504

В нощта на 2 февруари 1959 година в Северен Урал се разиграва една от най-мистериозните и зловещи истории на всички времена, известна днес като случая “Дятлов”

Сцена на загадъчния случай “Дятлов” е билото на обвитата в легенди Холат Сяхил (Планина на мъртвите), където намират смъртта си общо девет младежи – седем момчета и две момичета, до един опитни скиори и планинари.

Всичко започва около седмица преди това, когато групата, водена от Игор Дятлов, се отправя в посока връх Отортен (1234 м) в Северен Урал. Заради внезапно разразила се снежна буря обаче деветимата се отклоняват на запад от първоначалния си маршрут, в посока върха на Холат Сяхил.

дятлов
В нощта на 2 февруари 1959 година в Северен Урал се разиграва една от най-мистериозните и зловещи истории на всички времена, известена днес като случая “Дятлов”

Впоследствие групата на Игор Дятлов така и не изпраща уведомителна телеграма, което става причина да бъде сформирана спасителна експедиция, в която вземат участие също така полицията и армията. В крайна сметка на 26 февруари е открит изоставеният лагер в подножието на Холат Сяхил, който шокира спасителите, тъй като палатката е разкъсана отвътре. На около половин километър са открити първите две тела, които са по бельо и боси, а други четири са намерени в пози, които показват, че вероятно са се опитвали да се върнат обратно в лагера. Последните четирима от групата са открити едва на 4 май, заровени под 4-метров пласт сняг.

Разследването установява множество травми по телата на някои от членовете на групата на Дятлов (без да бъдат засегнати меките тъкани), каквито могат да се получат само при много сериозен инцидент, но в района така и не са открити следи от борба или нападение. По дрехите на някои от загиналите пък е установена много висока радиация. Официалното разследване приключва през май същата година, като крайното заключение за случилото се е, че става въпрос за “непреодолима неизвестна сила”, причинила смъртта на групата.loading...

1 КОМЕНТАР

  1. От всички изложени факти става ясно, че причината за смъртта на групата Дятлов е било въздействието на скаларно оръжие, което е убило всички участници като ги е нагряло отвътре. Всички те са умрели в голям ужас! За повече информация, относно смъртоносните ефекти на скаларното оръжие, прочетете статията „Куполът на гнева“ на Владимир Рубцов, публикувана през април 2002 г. в списание „Fate“. Правителството правилно е заявило, че групата на Дятлов е станала жертва на „неустоима природна сила“. Повече от това властите не са могли да кажат, защото всичко свързано със секретните тествания на скаларно оръжие е било държавната тайна на СССР от най- високо ниво…

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.