Истината за тези здравословни навици ще ви смае (II част)

Напоследък все повече хора се стремят да си създадат здравословни навици, водейки здравословен начин на живот. Истината обаче е много по-различна от тази, която

0
392

Бъдете много внимателни във всяко едно отношение, свързано с тялото ви

 

здравословни навици
Бъдете умерени във всичко

Напоследък все повече хора се стремят да си създадат здравословни навици, водейки здравословен начин на живот.

Истината обаче е много по-различна от тази, която повечето хора виждат. Оказва се, че всъщност някои от най-разпространените здравословни навици, не са съвсем здравословни.

Научете повече за тези здравословни навици и кои са опасностите, които крият те според специалистите:

Прием на витамини
Благодарение на силните рекламни кампании, всеки човек знае, че витамините са жизненоважни за здравето. Факт е, че техният недостиг може да се окаже в основата на редица заболявания. Знаете ли обаче, че има случаи, в които приемът на витамини е вреден?
Резултатите от проведено наскоро проучване сочат, че хората които взимат витамини, но в същото време имат доста вредни навици, страдат много по-често от сериозни здравословни проблеми, в сравнение с хората, които не приемат допълнително витамини.
Ето защо е добре да се консултирате с вашия личен лекар по темата с допълнителния прием на витамини. Той ще ви препоръча най-подходящите за вас.



Диетични напитки
Несъмнено производителите на диетични напитки се опитват да ни втълпят, че в тях се съдържат много по-малко калории и следователно, са безопасни за фигурата и здравето ни.
Истината обаче е съвсем различна. В тях захарта е заменена с опасни подсладители като аспартам например. Редица изследвания сочат, че приемът на тези диетични напитки, може да предизвика сърдечни проблеми, покачване на кръвното, както и наднормено тегло, което води след себе си редица тежки последствия.

Прекомерният прием на вода може да ви навлече сериозни проблеми

Ежедневно чистене
Всяка домакиня иска домът й да блести от чистота. Оказва се обаче, че колкото по-малко чистите, толкова по-добре. Факт е, че на всяко чистене се използват препарати, които съдържат множество химикали. Те не само дразнят очите, а могат да предизвикат главоболие или пък респираторни проблеми.

Носене на джапанки
Много хора избират да носят джапанки у дома, за да си починат краката им. Оказва се обаче, че носенето на леки и отворени обувки, никак не е почивка за краката от ежедневните обувки.
Това би могло да ви е от помощ само в случай, че носите убийствено високи токчета и то всеки ден. Специалистите сочат, че джапанките, както и повечето сандали не предоставят достатъчна опора на крака при ходене. Носенето на такъв тип обувки е полезно само при ходене по пясък или трева.

Прекомерен прием на вода
Едва ли има човек, който да не е чувал, че трябва да приема много вода ежедневно. Няма съмнение, че редовният прием на вода, е от огромно значение за правилното функциониране на тялото. Това обаче важи само в случай, че не прекалявате с приетото количество. Не се наливайте с 5 литра вода дневно, защото това няма да ви помогне. Имайте предвид, че прекомерният прием на вода може да доведе до проблеми с бъбреците или пък подуване на мозъка. Освен това прекомерният прием на живителната течност води до опасно понижаване на нивата на електролитите в организма, което може да причини хипонатремия (сериозен спад на натрия в кръвта), пише dama.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.