Тази точка на ръката ще понижи кръвното и ще регулира сърдечния ви ритъм

0
566

Може да спаси положението за известно време

 

кръвното
Може да спаси положението за известно време

Ако и вие сте сред хората, които имат проблеми с кръвното и със сърдечния ритъм, можете да изпробвате този изпитан метод, който действа безотказно.

Често пъти лекарите се шегуват, че няма абсолютно здрави хора. Всеки обаче може да следи сам здравословното си състояние и в случай на някакво заболяване да приложи определени методи.

Един от лесните методи за прилагане при проблеми с кръвното и сърдечния ритъм, е акупресурата. Тя наистина може да понижи кръвното ви налягане, при това няма да ви се налага да чакате дълго време.

Когато се прилага правилно, акупресурата може да понижи успешно кръвното ви налягане и да нормализира сърдечната ви честота.
Рефлексологията или акупресурата има хилядолетна практика. Тя е усвоена и успешно се използва в източната медицина за профилактика на различни заболявания.



Методът се състои в натискане по специален начин върху точки, разположени по тялото.
Китайската медицина сочи, че всяка една точка от повърхността на тялото, е свързана с определен вътрешен орган и начина му на функциониране.

Специалисти по китайска медицина твърдят, че ако излагате на студ, топлина или натиск върху определена точка, можете да повлияете на функционирането на някои органи, както и на общото благосъстояние и здравето на организма.

Този метод в никакъв случай не заменя приема на медикаменти, предписани ви от специалист

Вероятно всеки от вас е изпадал в ситуация, в която кръвното му рязко е скочило. Съответно в такъв момент сърцето започва да бие по-бързо. Тогава можете да се справите с тази ситуация само с натискането на една точка на ръката.

Вълшебната точка се намира в областта на китката. Намерете тази точка от външната страна на дясната си ръка (точката се явява пресечна на линиите от разширението на малкия пръст и предполагаемата гривна на китката)

Натиснете внимателно като постепенно увеличавате натиска. Продължителността на натиска върху тази точка, трябва да е около три секунди. Освен това той трябва да се приложи с възглавничките на пръстите на лявата ви ръка.

Повтаряйте това „упражнение“ в продължение на 5-10 минути. Натискането на тази точка ще облекчи до голяма степен напрежението и пулса, което означава, че ще се стабилизира сърдечния ви ритъм. Както вече казахме по този начин ще понижите успешно и кръвното си налягане, където и да се намирате.

Прилагането на този метод може да ви свърши чудесна работа, ако сте извън дома или пък сте забравили лекарствата си. Имайте предвид обаче, че хората, които страдат дълги години от хипертония, не могат да разчитат изцяло на този метод. Той може да ви помогне да се справите с известното закъснение при приема на лекарства, но не да ги изключите изцяло, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.