Сержант Станоев стана герой и получи заслужена награда

0
429

Браво! Млад, благороден и родолюбив българин. Показа, че е достоен български войн. Честито на сержант Станоев за полученото отличие!

Полковник Маламов (вляво) връчва наградата на сержант Станоев

Наградата беше връчена от полковник Иван Маламов, началник на НВУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново.  Отличието е нагръден знак ІІІ степен за вярна служба, съобщи radiovelikotarnovo.com.

Да си припомним какво точно се беше случило.

Сержант Иван Станоев е от с. Микрево, обл. Благоевград. Учи във НВУ специалност  „Мотопехотни и танкови войски”.

Пътувал с личния си автомобил от дома към Велико Търново на 15 декември 2019 г. Близо до Симитли пред него се движил лек автомобил. Колата излязла от пътното платно и се блъснала в крайпътен билборд.



Сержант Станоев спира и отива при самокатастрофиралия автомобил да помогне. Водачът е жена. Анастасия Бойчева се оплакала, че ръката й пострадала.

Иван Станоев направил обездвижваща превръзка и се обадил на тел. 112.

Видял, че от капака на автомобила излиза дим. Извел жената на достатъчно разстояние. Колата избухнала в пламъци. Сержантът извадил своя пожарогасител и започнал да гаси огъня.

По този начин спасява живота от явна гибел.

Да си припомним и още една благородна постъпка, само че от ВМС. На 12 декември 2019 г. матрос Левон Топалян спаси живота на жена.

Варненка припаднала на улицата и си ударила главата. От припадъка получила гърч. При падането на земята дамската й чанта се отворила и от нея изпадали личните й вещи.

Драмата се разиграла в ж.к. „Чайка”. Злощастната жена  извадила огромен късмет, че точно доблестният матрос Топалян бил наблизо. Той повикал Спешна помощ. Докато линейката пристигне събрал разпилените вещи. Това са лична карта, портмоне, дебитни и кредитни карти, други дамски принадлежности.

Предал всичко на пристигналия екип медици, който откарал жената в болницата.

На 29 януари 2020 г. матрос Топалян получи заслужена награда. Тя му беше връчена от вицеадмирал Емил Ефтимов.
loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.