Излекувайте тези болести бързо и лесно с… (II част)

0
296

Ще останете очаровани от резултата

 

болести
Ще останете очаровани от резултата

Както вече споменахме в първата част на този материал, никак не са малко специалистите, които твърдят, че някои болести могат да се излекуват много по-бързо и лесно, отколкото предполагате и то само с една малка промяна.

Вероятно всички ще се съгласите с твърдението, че сънят е от огромно значение за здравето. Той е нужен не само, за да останете здрави, а и за да имате нужната енергия за водене на пълноценен и продуктивен живот.

Едва ли има някой, който да не е наясно с факта, че здравият сън, трябва да е с продължителност между 7 и 9 часа. Това, с което не сте наясно обаче е фактът, че положението на тялото ви по време на сън, също е от огромно значение за вашето здравословно състояние.

Експертите посочват, че определени пози по време на сън биха могли да ви помогнат да се справите успешно с някои болести. Позата на сън например би могла да облекчи значително болките ви в гърба, както и да ви помогне да се избавите бързо и лесно от хремата. Дори можете да понижите кръвното налягане с правилната поза на сън.



Дори не сте предполагали, че тази малка промяна може да ви донесе такова голямо облекчение

Ето как трябва да спите, ако искате да се излекувате от някои болести:

Главоболие
Ако спите в правилната поза, ще намалите значително главоболието, което ви измъчва, дори можете да забравите изцяло за него. Същото важи и в обратната посока – неправилната поза на сън, ще го засили. Здравен експерт разкрива, че е страдал от главоболие почти всеки ден, докато не разбрал, че усуква врата си по време на сън.
В този ред на мисли неговият съвет е да спите по гръб като обградите главата си с възглавници, които да не ви позволяват да се въртите през нощта.

Менструални болки
Болезнените симптоми, свързани с предменструалния синдром, могат да бъдат облекчени до голяма степен, а това ще ви помогне да спите пълноценно през нощта.
За целта е нужно да лежите по гръб, поставяйки възглавница под коленете си. Това ще предпази гръбначния ви стълб от огъване, което пък на свой ред ще облекчи менструалните ви болки.

Високо кръвно налягане (хипертония)
Никак не са малко представителите на съвременното общество, страдащи от високо кръвно налягане (хипертония).
Дори не предполагате обаче колко лесно можете да понижите кръвното си налягане. Тук е мястото да отбележим, че този метод далеч не изключва медикаментозната терапия, предписана ви от вашия лекар.
Можете да понижите кръвното си налягане, спейки с лицето надолу, а не нагоре, сочат специалистите, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.