Д-р Мона Каушик и д-р Синхананад Кулкарни говорят за лечение чрез Аюрведа в България

0
330

Д-р Мона Каушик и д-р Синхананад Кулкарни застават пред камерата на Etv Haskovo, за да говорят за възможностите на Аюрведа

Д-р Мона Каушик и д-р Синхананад Кулкарни представят възможностите на Аюрведа

Аюрведа е традиционната медицина на Индия, която се е зародила преди повече от 5000 години.

Д-р Синхананад Кулкарни обяснява, че Аюрведа е наука за живота и дава препоръки как да бъдем здрави.

Тя не е само масажи, пулстерапия или прием на билки. Здравето е съвкупност от начин на живот и начин на хранене. Основната сентенция е да се предпазваме от болестите, а не да се разболяваме и след това да се лекуваме.

Д-р Мона Каушик е преподавател в катедрата “Класически изток” в СУ “Свети Климент Охридски”.Д-р Каушик казва, че българите по принцип имаме начини да водим природосъобразен начин на живот.

Разполагаме с много билки. Правим почивки и разходки в планината и на морето. Имаме много манастири, което означава спокойствие и смирение.

Всички тези фактори заедно гарантират здраве и дълголетие.

Традиционният български боб е храна приготвена на принципа на Аюрведа. Той се вари продължително време в гърне на огъня. Прибавят се много и различни подправки.

Още полезни съвети от Аюрведа ще научите от двете видеа долу

В човешкия организъм текат 3 вида енергии. Когато те са в баланс, човекът е здрав. Ако се промени начинът на хранене, околната среда или друг фактор, балансът в енергиите се нарушава. Затова е важно те да бъдат балансирани.

В тялото си имаме тъкани, кръв и лимфа. И 5-те елемента Пита Кафа Вата (вода, въздух, огън, земя и етер). Ако някой от тях е в по-малко или по-голямо количество, той трябва да се балансира.

Не пропускайте и двете видеа долу. От тях ще научите още непознати и важни съвети от Аюрведа за вашето здраве.

*****

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.