Австралийски експерт даде ценни съвети за предпазване от COVID-19

0
394

Имайте предвид, че веднъж изгубите ли доброто си здраве, след това няма да можете да го възстановите напълно

 

covid19
Имайте предвид, че веднъж изгубите ли доброто си здраве, след това няма да можете да го възстановите напълно

Несъмнено паниката около COVID-19 обхваща все повече и повече хора в световен мащаб.

Поради тази причина учени от цял свят са се заели с нелеката задача да търсят варианти за лечение, както и да открият ваксина срещу коварния вирус.

Български медици и експерти дадоха няколко насоки по отношение на приема на витамини, както и какво трябва да се прави в основни линии, за да се предпазите от COVID-19.
Австралийският специалист д-р Дейвид Бъртън също даде няколко ценни съвета, свързани с COVID-19.

Той бе категоричен, че едно от важните неща за предпазване от коронавируса, е здравият сън, отбелязва в. „Дейли Мейл“. Това може да ви звучи налудничаво на пръв поглед, но е факт, защото, както е известно сънят засилва имунитета.



Сънят, движението и храненето, са трите основни стълба на здравето, припомня д-р Дейвид Бъртън.
За да поддържате в оптимална форма не само физическото, а и психическото си здраве, трябва да работите по укрепването на трите гореспоменати стълба.

Погрижете се добре за трите стълба на здравето

Никак не са малко хората в световен мащаб, които страдат от недостиг на сън.
В случай, че сънят ви е неадекватен и недостатъчен, това действа компрометиращо не само върху физическото и психическото, а и върху емоционалното ви здраве.
Това означава, че мозъкът, нервите, мускулите, невроните и останалите сложни вътрешни системи, сред които и имунната система, ще реагират много по-бавно на заплахите и няма да функционират правилно.

Безсънието ще влоши значително и концентрацията на паметта. Освен това ще ви предразположи към заболявания и ще предизвика редица промени в настроението ви. Не на последно място ще окаже и пагубно влияние върху вида и състоянието на кожата ви.
Това на свой ред създава предпоставки от сърдечносъдови проблеми като високо кръвно налягане, аритмия, инсулт, инфаркт…

Не на последно място, трябва да сте наясно, че недостатъчният и некачественият сън могат да ви предразположат към развитието на диабет, затлъстяване или деменция. По време на сън мозъкът „презарежда тялото“.

От особена важност за добрия сън е да си създадете рутина и половин час преди лягане да не се взирате в екрани – без значение дали става въпрос за телевизионния екран или този на мобилния ви телефон.

Ограничете всякакви смущения като шум и светлини. Температурата в стаята, трябва да е приятна. Изключете си и телефона.
Не забравяйте, че според препоръките на Световната здравна организация, е задължително да си осигурите между 7 и 9 часа сън на денонощие, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.