Няма други толкова сочни мариновани ребърца на фурна

0
354

Тези мариновани ребърца на фурна са превъзходни!

мариновани ребърца на фурна
Фантастични са тези сочни и вкусни мариновани ребърца на фурна

Предлагаме ви рецептата за най-сочните и крехки мариновани ребърца на фурна, които се разпадат сами от кокала и се топят в устата. Няма други като тях и ви гарантираме, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни есин килограм свински ребърца, две лъжици соев сос, две лъжици майонеза, половин лъжица мед, две щипки куркума, чубрица, една-две лъжици зехтин, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем ребърцата на парчета. След това ги слагаме в една купа и ги заливаме с готовата вече марината.

Нея си я правим много лесно като смесваме меда, майонезата, зехтина, соевия сос и подправките – но без червения пипер и солта.



След като сме си заляли ребърцата с маринатата, ги слагаме в хладилника, покрити с алуминиево фолио. Оставяме ги да престоят там за около един час.

После ги вадим и ги поръсваме със сол на вкус. Разбъркваме ги и ги нареждаме в една тавичка за печене. Чак тогава ги поръсваме отгоре с червения пипер и със зехтина.

Пъхаме ги да се пекат във фурната на температура от 200 градуса. Необходими са им около 35-40 минутки, за да станат съвсем готови за хапване.

Само ги пробвайте тези ребърца и ще видите за какво иде реч – уникални стават направо.

Топят се в устата и ще се усладят страшно много, както на вас, така и на гостите ви.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.