Водач паркира на жп релсите: За кого важат забраните (ВИДЕО)

0
293

Докато граждани, полиция и медии се борим за безопасно движение, за да няма жертви на пътя, недисциплиниран водач паркира направо върху жп релсите

Вчера гражданин пътувал с личния си автомобил и се натъкнал на нещо неочаквано. Върху  жп релси, по които се движат влакове, едно Volvo е паркирано. Шофьорът отсъства. По мнението на заснелия пътното нарушение, той е отишъл до плажа.

Понеже това не е първият път, когато водачи оставят своите коли върху жп релсите, от Община Бургас са направили обръщение към гражданите да не го правят, защото по този начин възпрепятстват движението на влаковете, научихме от flagman.bg и цитирани от БЛИЦ.

жп релсите
Не паркирайте така върху жп релсите

Дори и в момента да не минава влак или да има още време докато мине поредната влакова композиция, жп релсите трябва да бъдат свободни, защото винаги може да се появят някакви извънредни ситуации.

От г-н Веселин Василев, началник на УКОРС (Управление при кризи, обществен ред и сигурност), научихме, че преди Община Бургас да направи това изявление, имало е няколко случая, при които редовният влак се наложило да изчака с часове, докато пристигне на място паяк, който да премести паркираните леки автомобили от жп релсите. 



Заради нахалството на недобросъвестните шофьори, влаковете закъсняват и създават неудобство на останалите граждани, които е възможно да пътуват за работа или да хванат друг превоз, който тръгва под точен час. 

Заснетото Volvo е паркирано върху жп релсите в района на Солниците край гр. Бургас.

Има подавани устни или писмени сигнали за паркиране върху жп релсите на други места.

Освен, че е нарушение на законите, подобно спиране е демонстрация на абсолютен егоизъм и безотговорно отношение към останалите хора.

Интересно е, ако влакът се движи с висока скорост и не види отдалеко, че има паркиран автомобил върху жп релсите. Мине през него, тогава чия ще бъде вината за смачканата кола.

Водачите, които паркират по този начин трябва да помислят и върху това как ще се чувстват ако останат без личния си автомобил.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.