Така се правят супер вкусни кюфтенца от тиквички, сирене и картофи на фурна

0
2078

Рецептата за тези кюфтенца е страшно лесна и апетитна, става бързо и най-важното е, че не е пържено

Днешната рецепта, която ви споделяме, е за чудно вкусни кюфтенца от тиквички, картофи, сирене и чесънче на фурна. Хубавото при тях е, че стават още по-вкусни от пържените, но са здравословни, защото са приготвени на фурна.

Необходимите продукти (не даваме конкретно количество, защото зависи от вашите предпочитания и брой хора), са следните – картофи, тиквички, сирене, две яйца, чесън, пресен магданоз.

кюфтенца
Едни от най-вкусните кюфтенца, които сте опитвали

Първо сваряваме картофите и ги намачкваме, а тиквичките настъргваме на ренде и оставяме за десетина-петнадесет минути, докато си пуснат водичката, после ги изтискваме и ги смесваме с картофите. Вътре поставяме и натрошеното сирене, а после и накълцаните на ситничко чесън и магданоз, както и яйцата.

Прибавяме черен пипер и сол, след което добре разбъркваме сместта, за да стане единна и хомогенна. Следва правенето на кюфтенцата, които едно по едно овалваме в брашно и после в разбито яйце и поставяме в намаслена тавичка във фурната.



Печката е добре да бъде предварително загрята на 220 градуса и оставяме кюфтенцата да се пекат, докато не се зачервят апетитно и получат онази нежна и ефирна коричка отгоре.

Добре е да ги консумираме леко изстинали като гарнитурата е по наше желание – може салата от зеленчуци, може да си направим чесново сосче или каквото ни дойде наум. Гарантирано ще ви харесат, защото са наистина страшно вкусни и се топят в устата.

Желаем на всички ви добър апетит и да ви е сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.