Топ 5 начина да премахнете досадната ръжда у дома

0
1155

Наистина е досадно, когато у дома се появи ръжда, защото загрозява повърхностите и ги уврежда

Можем лесно да се борим с досадната ръжда

На пазара има много препарати, които могат да бъдат използвани, но Майстор Тричко ще ви предложи естествени продукти, с които качествено и евтино ще ще премахнете досадната ръжда.

Първото средство е хлябна сода. Освен, че е средство за облекчение на стомашни болки, киселини и успокоява болното гърло, със сода можем да изчистим гной в пръста.

За целта наливате гореща вода в чаша и сипвате сода. Топите болния пръст и изчакване около 10 минути. Содата прави кожата мека, а гнойната фистула се пробива. Содата изтегля гнойта и раната заздравява.

Със сода можем да изчистим печката и мивката, като използваме влажна гъба или кърпа.Със сода премахваме неприятната ръжда по крановете, душа и други метални повръхности у дома.

Друг способ е лимонов сок. Изцеждате сока от 1 или 2 лимона, с който търкате повърхностите с ръжда.

Ако нямате лимони под ръка или в момента са скъпи в магазина, използвайте оцет.

Не забравяйте да изплакнете обилно, след като приключите с  почистването.

Колкото и странно да ви звучи, но ръжда може да се появи по тъканите – платове, покривки, дори ризи. В този случай отново полейте замърсената тъкан с лимонов сок или с оцет, изчакайте малко и изплакнете с вода.

Още по-странно ще ви се стори, но ръжда се чисти с помощта на кетчуп или доматен сок, дори с пресен домат, защото в тях също има киселина.

Начинът на третиране е стандартен – третирате мястото с ръжда и след това изплаквате обилно. Но с доматени продукти не чистете ръждата от тъканите, защото ще останат оранжево – жълти петна.

Кока-кола също премахва ръждата.

От майстори знаем, че когато имат два съединени детайла, които са пропити от ръжда и не могат да бъдат разделени, те се киснат в Кока-кола, но не в новите разновидности като Пепси-кола, Дерби-кола и други.

 

 

loading...