Ужасяващи чудовища живеят в язовир Тича

1
736

Наш рибар от Русе се оказал с пребогат улов на язовир, когато на въдицата му се хванал огромен звяр, дълъг почти 1,50 метра

Истински чудовища обитават мътните води на язовир Тича. Това съобщи рибарят от Русе, който само преди броени дни се натъкна на пребогат улов, закачен на въдицата му, писа „България Днес”, цитирана от novini.bg.

Русенецът сподели, че огромните сомове – чудовища, на които се натъквал по време на риболов, надхвърляли 150 см в дължина и теглото им е над 15 кг.

Последният му трофей бил звяр, дълъг над 1,40 м с тегло около 12 кг. Същият ден рибарят извадил от водите на Тича още един подобен страховит екземпляр, който обаче бил с по-малки размери – едва 110 см, а теглото му е 7 кг. Освен тези сомове, русенецът уловил още 9 риби с тегло от около 5 кг.

som
Огромен сом се закачи на въдицата на рибар

Нашенецът заявил пред медията, че не изпитвал страх, а имал огромното желание да извади от водите на Тича още по-голям екземпляр. Други рибари разказват, че язовирът е пълен с огромни чудовища.



Само преди няколко години, рибар хванал гигантски сом, който бил с дължина 2,54 метра, а теглото му надхвърляло 110 кг. Този рекордьор бил уловен от младият рибар Красимир Александров, на 29 години от град Пловдив.

Той бил споходен от късмета на начинаещия, тъй като още с първото му появяване на брега с въдицата,  закачил огромния сом. Когато Красимир успял със сетни сили да извади улова си, той бил стреснат от чудовището, затова решил да го пусне обратно във водите на водоема.

Русенският рибар споделя, че рекордите са затова, за да бъдат подобрявани. Ето защо той е амбициран да успее да извади още по-голям представител на водните чудовища от дълбините на Тича.

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.