Внимание: Нова измама се разиграва у нас

0
275

Този път не става въпрос за телефонна измама, но и при тази хората гърмят с немалки суми, защото мошениците са доста хитри

Преди години много хора пропищяха от нахални ромки, които нахълтваха в домовете на хората и ги заставяха да им развалят „направените“ магии срещу 4-цифрени суми.

Ако човекът е лапни шаран, всичко за мнимите баячки минаваше леко.

Ако човекът се окажеше костелив орех и не се поддаваше на техните първоначални манипулации, те подхвърляха разни предмети под изтривалката на входната врата, около къщата и на други места, за да стреснат хората и в крайна сметка те да се съгласят несъществуващата им магия да бъде развалена.

Телефонните измами взеха връх в последно време, а баячките сякаш се загубиха, но ето че отново напомнят за себе си.



Както научихме от Дарик, възрастна жена от Севлиево е дала 2 000 лева на две баячки, които приложили тази измама с направена магия.

izmama-vrachki
Отново се завърна старата измама с разваляне на несъществуващи магии

От МВР напомнят на всички граждани да бъдат особено внимателни и да не се поддават на подобни манипулации.

Доказани ходжи, които наистина развалят направени магии, а не мними, които се занимават с измама, казват, че няма практика, при която някой да обикаля и да иска да разваля нечия магия без да бъде предварително и доброволно потърсен от потърпевшия.

Така, че ако при вас се появят подобни мургави и загрижени жени, готови да ви измъкнат големи суми пари, не се поддавайте на тези манипулации.

Ако след тяхната поява около вас изникнат разни неприятни предмети, първо се замислете дали те самите не са ги подхвърлили.

Предупредете своите възрастни роднини по селата, които живеят сами да бъдат изключително внимателни и ако им се случи нещо нетипично, първо да ви се обадят на вас.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.