Поверия за венчалната халка

0
946

Сами преценете доколко са верни

Ще ви запознаем с няколко древни поверия за венчалната халка, както и със символиката, която крие.

Както сами можете да се досетите поверията за венчалната халка са различни. Според част от тях венчалната халка не трябва да се дава на друг да я мери, без значение дали ви е приятел или роднина, тъй като по този начин рискувате бракът ви да се разпадне твърде бързо.
Според друго поверие венчалните халки трябва да се приберат във фризера преди брака, за да е дълъг и щастлив съвместният ви живот.

Рискувате в семейството ви да има множество разногласия и конфликти, ако позволите на приятелката си да облече сватбената ви рокля.

Сами преценете доколко са верни
Сами преценете доколко са верни

По стара традиция венчалната халка трябва да се купи от младоженеца. Съвместният ви живот ще е дълъг и щастлив, ако и двата пръстена бъдат избрани в един и същ ден.
Загубата на някой от пръстените се счита за лоша поличба – здравословни проблеми или развод.



Според друго поверие, ако венчалната халка се изпусне по време на бракосъчетанието, този брак няма да просъществува дълго време.
Не се препоръчва да използвате венчалните пръстени на родителите си. Можете да ги ползвате само в случай, че родителите ви са отпразнували сребърна сватба, защото в такъв случай пръстените ще донесат щастие и късмет на младите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.