Така се прави вкусна торта с бисквитен блат и портокалово суфле (лесна и просто неустоима)

0
454

Торта с бисквитен блат и портокалово суфле – това е едно от истинските удоволствия за небцето

Днес сме решили да се поглезим и затова ще ви предложим рецептата за една от любимите си торти. Тя е лесна, прави се бързо и става не само вкусна, но и много лека.

Това е тортата с бисквитен блат и портокалово суфле, от която гарантирано няма да ви тежи на стомаха, нито да ви премалее от сладост. Тя изглежда перфектно, както на вкус, така и на външен вид, затова преспокойно може да я поднесете и на гостите си по някакъв празничен повод.

торта
Страхотна торта, която ще свърши още преди да сте се усетили, толкова е вкусна

Самата рецепта е с доста евтини продукти, така че на всичко отгоре няма да се отрази по никакъв начин на семейния бюджет.

За бисквитения блат ни трябват три яйца, 150 грама захар, около 200 грама брашно. А суфлето приготвяме от 20 грама желатин, 250 грама портокалов сок, 500 грама сметана и 150 грама захар.



Първо приготвяме бисквитения блат като разбиваме яйцата, захарта и след това добавяме брашното. Всичко това го разбъркваме отлично и после изсипваме тестото в една намаслена тавичка, която сме застлали с хартия за печене. Поставяме във фурната, загрята на 180 градуса и печем за около 35 минути.

Суфлето приготвяме като накисваме желатина в около 150 грама хладка вода и го оставяме да престои така, колкото е посочено на самата му опаковка. После го загрейте, но внимавайте да не кипне и го оставете малко да се охлади.

През това време разбийте захарта със сметаната, прибавете портокаловия сок и желатина, след което разбъркайте много добре всичко – най-добре ще ви се получи, ако използвате миксер.

Накрая поставете суфлето с равен слой върху бисквитения блат, изравнете го отново добре и го поставете за приблизително 7-8 часа на студено в хладилника. Когато тортата е готова, украсете я отгоре с малко какао и я сервирайте. Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.