Експресни патладжани по гръцки – най-вкусната рецепта с патладжани, която сте опитвали

0
1592

Патладжани по гръцки е рецепта, която радва не само небцето, но и окото, стават вкусни и красиви

Представяме ви една от най-вкусните рецепти за приготвяне на патладжани, а именно патладжани по гръцки. Става много бързо и лесно, а са толкова апетитни, че просто нямат оставяне.

На всичко отгоре, самата рецепта не излиза никак скъпо, което е основно предимство в днешното време на перманентна финансова криза. Споделяме ви рецептата за патладжани по гръцки стъпка по стъпка и се надяваме да споделите отзиви, когато я опитате.

патладжани по гръцки
Чудно вкусна рецепта за патладжани по гръцки – няма начин да не ви се услади

Трябват ни 500 грама патладжани, 60 грама зехтин, 20 грама брашно, 40 грама зелен лук, 40 грама спанак, 30 грама магданоз, 40 грама зелена салата, една червена сладка чушка, 2-3 домата, щипка черен пипер и сол, две скилидки чесън, 80 грама майонеза и щипка копър.

Първо добре почистваме патладжаните и ги нарязваме на кръгчета. След това ги панираме в брашното и леко ги запържваме, а после ги изваждаме и поставяме върху салфетка, за да се изцеди излишната мазнина.



На ситно нарязваме спанака, лука, зелената салата, магданоза и чушката, а доматите режем на малки кубчета. Запържваме първо лука, а след това прибавяме в тигана и останалите нарязани продукти. Подправяме ги според вкуса си с копъра, черния пипер и солта.

Накрая смесваме чесъна, който сме пасирали, с майонезата, и намазваме с тази вкусна смес кръгчетата от патладжаните. Върху всяко от тях отгоре поставяме и обилно количество от плънката, след което оставяме тази вкусотия да се охлади и я сервираме.

Сами ще се уверите колко красиво изглежда, а вкусът е хиляди пъти по-незабравим и пленяващ. Тези патладжани по гръцка рецепта със сигурност ще се превърнат и във ваши любими – така, както и на нас. Добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.