Сигналът „Уау!“ – послание от извънземни?

0
720

Според мнозина преди 38 години до нашата планета достига тайнствен сигнал, изпратен от разумни извънземни същества

Става въпрос за прословутия сигнал „Уау!“, който е уловен от Джери Емън, работещ като доброволец към известния в цял свят проект „SETI“, посветен на издирването на разумен живот в дълбините на Вселената.

Тайнственият сигнал е уловен през лятото на 1977 година, докато Джери прави сканиране на пристигащи от космическото пространство различни радиовълни, в които търси някои необичайни характеристики, които биха били недвусмислено доказателство, че това е именно сигнал, изпратен от разумни извънземни същества. Един от тях незабавно привлича вниманието му с характеристики, които са крайно необичайни. Става въпрос за тайнствен сигнал, чиято обща продължителност е 72 секунди, изпратен от конкретно място във Вселената, а именно – звездата Тау Сагитарии, намираща се в съзвездието Стрелец, отдалечено от нашата планета на разстояние 120 светлинни години. В изумлението и вълнението си Джери записва върху разпечатката от сигнала думата „Уау!“, която изразява обзелите го в този момент чувства.

Впоследствие загадъчният сигнал така и не е уловен повторно, което пък става повод за много противоречиви коментари, свързани с произхода и значението му. Мнозина обаче вярват, че това действително е сигнал, изпратен от разумни извънземни същества.

извънземни
Послание от извънземни ли е тайнственият сигнал?



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.