Най-евтиното и вкусно ястие – пържени червени домати с яйца (една различна рецепта)

0
546

Пържени червени домати с яйца – наистина евтина вкусотия, която да си спретнем

Предлагаме ви вкусно ястие за всеки джоб, дори преди заплата. Това е рецептата за пържени червени домати с яйца, която ни кара да се облизваме всеки път, дори да изглежда привидно семпла.

Трябват ни три-четири домата, пет-шест яйца, една кафена чаша олио, черен пипер и сол според вкуса ни, щипка черен пипер, магданоз и две-три лъжици масло.

Да, тази рецепта за пържени червени домати с яйца изглежда доста семпла, но става чудно вкусна
Да, тази рецепта за пържени червени домати с яйца изглежда доста семпла, но става чудно вкусна

Добре е да изберете хубави, червени и здрави домати, които после нарязвате напречно на кръгчета. Запържвате ги в олио, което е силно сгорещено, но не ги обръщате. После върху всяко кръгче домат счуквате по едно яйце, но много внимавате да не се разлее белтъкът.

Посолявате и оставяте на котлона, докато белтъкът побелее и стане готов. Когато пържените домати са напълно готови, ги поръсвате с черен пипер, запържен в маслото и със ситно нарязан магданоз.



Тази рецепта е много интересна и става страшно вкусна, макар да изглежда на пръв поглед простичка и елементарна. Ще се изненадате колко са апетитни тези домати с яйца и подправки, което за пореден път доказва, че за да бъде вкусно, не всичко трябва да е скъпо, засукано и сложно.

Пожелаваме ви да си хапнете с охота тази вкусотия и да ви бъде супер сладко! Доскоро и до нови рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.