Мощи на Свети Георги подариха на БГ град (ВИДЕО)

0
277

Празникът на Свети Георги се оказа двоен, след като от Атон пристигна частица от чудотворните мощи на големия светец и великомъченик

От манастира Ксенофонт на Света гора, Атон в Бургас, при изключителни мерки за сигурност, днес пристигна частица от чудотворните мощи на Свети Георги.

Мощите бяха приети от митрополит Йоаникий от ръцете на отец Севастиян, архиерейски наместник на Бургас.

Мощите на Свети Георги преминаха през центъра на Бургас с литийно шествие, а след това бяха изложени за поклонение в храм „Света Богородица“.

Мощите са поставени в златна мощехранителница във формата на ръка.



Свети Георги
Митрополит Йоаникий приема мощите на Свети Георги от отец Севастиян

Безценната духовна реликва е дарена на град Бургас от Атон след проведени преговори от страна на кмета на  Бургас със  съдействието на Балканско атонско дружество и на Нефтената рафинерия.

В Бургас вече се намират 3 безценни религиозни съкровища. Това са частица от Светия кръст, чудотворно миро от мощите на Свети Николай Чудотворец, донесено от Италия и частица от мощите на Свети Георги.

Жителите на Бургас се радват, че техният град вече има двама силни покровителя – Свети Николай и Свети Георги.

Изгледайте видеото, за да станете съпричастни с това значимо не само за Бургас събитие, а ако имате път към морския град, не пропускайте да се поклоните и на чудотворните мощи на Свети Георги Победоносец.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.