Така се правят най-лесните и вкусни запечени картофи (чудна рецепта)

0
395

Тези запечени картофи с лук и бекон стават една малка фантазия

Предлагаме ви една любима рецепта за фантастични запечени картофи, които стават лесно и много бързо. Това са запечени картофи с лук и бекон – топят се в устата, а стават и за основно ястие, и за предястие.

Трябват ни четири големи картофа, три стръка зелен лук, четири резена бекон, нарязани на кубчета, две лъжици заквасена сметана, половин чаша настърган кашкавал, 50 грама едро нарязан спанак, сол на вкус и подправки по желание.

запечени картофи
Рецепта за супер бързи и лесни запечени картофи, чиито вкус става просто уникален

Първо загряваме фурната на 180 градуса. Картофите ги измиваме хубаво и ги набождаме на няколко места с вилица, след което ги запичаме докато омекнат. Обикновено е достатъчен около един час за целта, а после леко ги охлаждаме.

Лука и бекона ги запържваме на тиганче, докато добият златист и апетитен цвят. После режем капачетата на картофите и леко ги издълбаваме. Меката им част смесваме със сметаната и после прибавяме към тази смес бекона с лука, спанака и около една трета от настъргания кашкавал.



Разбъркваме много хубаво и започваме да пълним издълбаните картофи. Накрая ги поръсваме отгоре с кашкавал и както са подредени в тавичката, ги слагаме да се запекат за около още двадесет минути.

Тези пълнени картофи стават истинска приказка, невероятно вкусни са и са подходящи, както за основно ястие, така и за предястие или мезе.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.