Така се правят чудни кюфтета на шиш по арабска рецепта (скоростни и вкусни)

0
491

Тези кюфтета на шиш са си цял деликатес, просто ги опитайте!

Предлагаме ви една бърза рецепта за чудно вкусни кюфтета на шиш по арабски тертип. Правят се почти скоростно и са много лесни. Идеални са за лятото и жегите, когато сме на открито с чаша ледена бира в ръка.

кюфтета
Страшно вкусни стават кюфтетата, направени по тази рецепта

Трябват ни осем арабски питки, 800 грама кайма, пет лъжици галета, една глава кромид лук, риган, сол на вкус и джоджен.

Първо взимаме един по-голям съд и слагаме в него каймата, заедно с галетата и настъргания предварително лук. Овкусяваме сместа с ригана, джоджена и солта, а после я омесваме много хубаво.

Готовата вече получена кайма я оставяме в хладилника за около един час, за да престои и да стане още по-вкусна. Чак след това я вадим и започваме от нея да си оформяме кюфтетата, които са със средна големина.



После взимаме осем дървени шишчета и ги слагаме във вода за около петнадесет минути, което е задължително, за да могат после да се вадят по-лесно кюфтетата от тях. След като времето изтече, набождаме по едно кюфте на всяко шишче.

Така наредените шишчета ги поставяме на скарата, която вече сме загрели преди това и ги печем за не повече от десетина-дванадесет минути. После взимаме арабските питки и също леко ги запичаме на скарата като ги разделяме по равно за четири порции.

Върху всяка порция оставяме по две или три шишчета с кюфтета, а вече готовите ястия ги сервираме със салатка от домати, пържени картофки, салата от маруля или каквото друго ви дойде наум.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.