Така се прави зверски вкусен свински дроб в доматен сос (рецепта един път)

0
723

Този свински дроб в доматен сос става нещо удивително вкусно

Предлагаме ви рецептата за свински дроб в доматен сос, която горещо препоръчваме на всички. Прави се много простичко, а става вкусотия един път. За основно ястие или за мезе, все е фантастично нещо.

свински дроб
Свински дроб в доматен сос е нещо наистина много вкусно

Трябват ни един килограм черен дроб, шест домата, една глава чесън, 150 грама маслини, олио, сол на вкус, черен пипер и пресен магданоз.

Първо трябва да си нарежем свинския дроб на парчета, а доматите да ги обелим, след което да ги настържем на ренде. В един тиган пък отделно си нагорещяваме олиото и в него изпържваме парчетата от свинския дроб.

Прехвърляме ги после в чиния, която сме застлали с домакинска хартия, за да може в нея да попие излишната мазнина и да се отцедят дробчетата.



След това в този същия тиган, в който сме пържили свинския дроб, си задушаваме вече смлените домати така, че да се получи гъст и вкусен сос.

Щом сосът е готов, връщаме в него дробчетата и добавяме към тях обелените и нарязани на едро скилидки чесън, заедно с нарязаните маслини и подправките – солта и черния пипер.

Остава ни само да си задушим свинския дроб така, че да остане само на мазнинка. А, когато е съвсем готов, го поръсваме отгоре със ситно нарязан пресен магданоз и може да го сервираме на трапезата още топъл-топъл.

Да знаете, че тази рецепта е наистина страшна вкусотия, а готовият свински дроб е повече от перфектно мезе за сладка приказка и среща с приятели на софра.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.