Топ 5 на най-щастливите страни: Първенството държи Дания (Виж и другите)

0
358

Сред най-щастливите страни за 2016 година е Дания

Една от най-щастливите страни е скандинавската държава Дания. Такава е класацията за 2016 година. Скандинавската държава е разположена на полуостров Ютланд и е заобиколена от още няколко по-малки острова. Държавата  е потънала в зеленина.

Дания е сред най-щастливите страни

Средната продължителност на живота там е 80 години. Хората са щастливи, защото за всичко разчитат на мощните синдикати. Правителството плаща на датчаните и всички медицински разходи.

Втората най-щастлива страна в света е Швейцария. Там живеят едни от най-богатите хора. Страната е съставена от двадесет и шест кантона в Централна Европа. Тя няма официална столица.

Но градовете Цюрих, Женева и Лозана са с огромно икономическо и културно значение. В страната почти няма престъпност. Средно жителите й живеят по 83 години.



Страната е красива и мечтан рай за мнозина. Жителите й наброяват 8 милиона, като 2 милиона са емигранти.

Държавата традиционно поддържа неутралитет и не е участвала във въоръжени конфликти от 1815 г. Счита се, че страната е основана на 1 август 1291 г.

Третата най-щастлива държава е Исландия. Страната е много зелена, а хората непрекъснато засаждат дървета. Там има най-малко вредни емисии в света. Нивото на престъпност е почти 0, а грамотността е на 100%. Държавата има богата култура.

Четвърта в класацията е Норвегия. Жителите й работят по 34 часа на седмица. Страната е зелена и красива скандинавска държава. Почти няма престъпност в тази държава.

Безработицата също е нищожна. Тя е конституционна монархия, разположена в Северна Европа. Страната е една от най-богатите в света. И е на водещи световни позиции по стандарт на живот.

Петата най-щастлива страна за 2016 е Финландия. В нея има истинско равенство на половете. Там много жени работят на правителствени длъжности. В държавата корупцията е нищожна.

Безработни също почти няма. Голяма част от територията на тази северна скандинавска страна са гори и езера.

Сред най-щастливите страни попадат още Канада, Швеция и Нова Зеландия. Най-доволни се считат още жителите на Холандия и Австралия.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.