Проверете дали наистина се храните здравословно

0
268

Бъдете особено внимателни с избора на храна

Може би и вие сте от хората, които си мислят, че се хранят здравословно и дори си задават въпроса защо пълнеят.

здравословно
Бъдете особено внимателни с избора на храна

Ако си мислите, че различните смутита и енергийните барчета, са диетични, то много грешите. Често пъти реалността е много по-различна, а вие живеете в заблуда, че се храните здравословно.

Някои храни, за които мислите, че ако включите в менюто си, се храните здравословно всъщност имат множество скрити калории. Именно те са вашият враг, който ви пречи да задържите теглото си.

Ето и някои уж диетични вкусотии, с които трябва да сте доста внимателни:



Мюсли
Тази уж здравословна храна представлява пълнозърнест овес, който е приготвен с хидрогенирани мазнини и захар. Само една купичка мюсли с мляко, може да надвиши 600 калории.

Мъфини от трици
Този продукт пък съдържа около 800 калории. Преобладаваща част от тях идват от мазнините, захарите, сушените плодове и маслото, с които са приготвени.

Пуйка
Пуйката е чудесен източник на чист белтък. Тя наистина е здравословна храна, но всичко това важи само, ако говорим за домашна пуйка. Тези от магазина съдържат високи нива на натрий, което ги превръща в нездравословни.

Салати
Ако салатата ви е зеленчукова и не съдържа много сол и мазнина, наистина може да бъде здравословна. Това обаче не важи за онези, към които се добавя пържено пиле, сосове, крутони и какво ли още не.

Сушени плодове
За да се увеличи срока им на годност им се добавят много захари и консерванти, което автоматично ги изключва от списъка на здравословните храни, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.