Знаете ли с какво са тези картофи: Не сме и сънували колко са вкусни!

0
362

Тези картофи са невероятно вкусни и различни от обикновените

Предлагаме ви рецептата за картофи, каквито не бяхме яли. И дори не сме сънували колко вкусни станаха. Различни са и разнообразни, което ги прави супер идейно ястие за делник и празник.

картофи
Лесни, различни, идейни и много вкусни са тези картофи

Трябват ни един килограм картофи, 500 грама саздърма, пет лъжици олио, три глави лук, четири домата, червен пипер, черен пипер, магданоз, джоджен, сол на вкус.

Първо трябва да си поставим мазнина в една тавичка и в нея задушаваме ситно нарязания лук. После добавяме към него нарязаните домати и червения пипер, както и нарязаните на филийки картофи.

Слагаме също нарязаната на парченца саздърма и подправяме с посочените подправки. Осоляваме си ястието, заливаме го с малко водичка, за да не загаря и го пъхаме да се пече във фурната.



Добре е фурната да бъде загрята предварително на умерена температура. А ако искаме, за още по-вкусно, когато е почти готово, го поръсваме отгоре с настърган кашкавал и го допичаме за още малко време.

Както виждате, супер лесна е тази вкусотия, но става нещо невероятно. Предполагаме, че не сте го яли, защото е от рецептите, измислени ей така – като на шега. И като повечето такива импровизирани неща, се превърна в кулинарно чудо.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.