БГ студенти разработиха уникално приложение за мобилните устройства

0
401

Една чудесна новина за умните български студенти – изобретатели. Те разработиха уникално електронно приложение за мобилните устройства

Браво на БГ студенти, които изобретиха приложение за мобилните устройства! Сн: БНР

Младите изобретатели са студенти в СУ  “Свети Климент Охридски” в София.

Разработката на умните български студенти представлява приложение,  което действа чрез мобилните устройства.  Благодарение на новото приложение за мобилните устройства вече няма да има нужда вкъщи или в офиса да бъдат използвани отделни дистанционни устройства за включване – изключване на  климатика, телевизора, декодера, DVD, стерео уредбата и други уреди.

Като се замисли човек, дневно използваме поне по 4 различни дистанционни и много често се случва в бързината да ги объркаме. С новото изобретение вече няма да имаме подобни проблеми, разказа за БНР студентката Радостина, която е участвала в екипа, разработил новото уникално приложение за  мобилни устройства.

Дистанционното управление на уредите ще се извършва с помощта на приложение, което се вгражда в мобилните устройства. През годините това приложение може да се доразбароти и да му бъдат апликирани нови функции.Новото приложение за мобилни устройства работи чрез вградения инфрачервен порт на мобилните устройства (телефони и смартфони). Именно инфрачервените лъчи ще задействат началото или края на работата на различните уреди.

Докато са разработвали новото приложение за мобилни устройства, студентите от СУ са направили и маркетингово проучване. Изобретателите са пуснали на пазара версия в Google.

приложение за мобилни устройства
Млади изобретатели на “Благ мехлем” СН: Интер Експо Център

Както научихме от студентите, базовата функционалност на това приложение е напълно безплатна, но за допълнителните екстри на софтуера ще се плаща.

приложение за мобилни устройства
Млади изобретатели на еко осветление СН: Интер Експо Център

Изобретеното приложение за мобилни устройства е само част от представените родни изобретения на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди”, който се провежда в София, в Интер Експо Център, организиран от сдружението Джуниър Ачийвмънт България.

В изложението участват повече от 350 студенти и ученици, които представиха 58 изобретения.

Събитието беше открито от кмета на София Йорданка Фандъкова,  от  Стефан Фелстийни – председател на УС на сдружението Джуниър Ачийвмънт за България и  от Милена Стойчева – И.д. на Джуниър Ачийвмънт за България.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.