Уникално: Григор Димитров вече е номер 1 за века!

0
321

Григор Димитров излезе начело на българския век!

Уникален, велик, феноменален, изключителен, невероятен и какво ли не още… Всичко това е Григор Димитров, който държи световните погледи вече няколко дни.

Григор Димитров
Григор Димитров пред CNN

Подвигът на Гришо в Лондон показа на българската нация, че все още има място под картата не само на Европа, но и на цял свят. Да, точно така, нашият тенисист е трети в световната ранглиста.

Григор Димитров даде много важно интервю за CNN, в което определи победата си като победа не само за него, но и за цяла България. Той обяви, че много обича родината си и се гордее с нея.

По този начин Гришо веднъж завинаги сложи край на спекулациите, че не се чувства на място у нас и избягва да се връща тук. Напротив, той обича страната си и е горд с нея.



В CNN обаче направиха огромен комплимент към хасковлията. Те сравниха успеха му с 4-тото място на България на Световното по футбол преди 23 години. То е голям спомен за всички американци, тъй като се проведе по терените именно на САЩ.

Според американските журналисти, Григор Димитров е донесъл най-големия успех на страната си от 1994 г. насам. Това автоматично означава, че те го определят като номер 1 за 21 век.

Разбира се, тук може да се поспори, защото в други спортове сме имали не по-малки успехи за тези 17 години от настоящия век. Например световните титли на Станка Златева или тези на гимнастичките ни по художествена гимнастика.

Факт е обаче, че пътят на Гришо е по-тежък, защото той не трябва да спечели само един турнир, а да печели и точки за световната ранглиста. Затова и в CNN може би имат право.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.