Изненадващите ползи от приема на чаша горещ чай дневно

0
583

Със сигурност и вие ще започнете да пиете от тази полезна напитка

Екип от американски учени разкри няколко изненадващи ползи от приема на чаша горещ чай всеки ден.

чай
Със сигурност и вие ще започнете да пиете от тази полезна напитка

Вероятно ще ви прозвучи като измислица, но екипът от учени твърди, че ако всеки ден пиете по чаша горещ чай, бихте могли да сведете до минимум вероятността да развиете глаукома.

Освен това приемът на чай може да ви спаси и от потъмняване на очите, което е една от основните причини, водещи до загуба на зрение.
„British Journal of Ophthalmology“ отбелязва на страниците си, че екипът на д-р Ан Колман от Калифорнийския университет в Лос Анджелис (САЩ) е стигнал до това заключение след проведено дългосрочно наблюдение.

Наблюдението е било съсредоточено основно върху живота на 10 хиляди жени, работещи като медицински сестри и професионални здравни работници.
Всички те са взели участие в Националната програма за здравословно хранене (NHANES) в периода от 2005 до 2012 година.



Всички участници в теста са преминали тестовете и пълните здравни изследвания. От тях се е искало да споделят пред екипа от учени с какво се хранят, какво пият, успяват ли да спят добре, имат ли здрав сън, както и други несъществени на пръв поглед подробности от ежедневието.
Оказва се обаче, че колкото и незначителни да ви изглеждат тези подробности, на практика те са изключително важен показател.

Част от участниците в изследването са или подложени на очен преглед на дъната и роговицата в началото на проучването и в края му.
Изучавайки подробно данните, получените от изследването, учените стигнали до много интересно заключение.

Те споделят, че са установили, че хората, участвали в проучването, които консумират горещ чай в големи количества и то всеки ден, са с много по-добър очен статус.
Именно те посочили в анкетните карти, че не употребяват газирани, както и други студени напитки.

Вероятно всеки от вас предпочита приема на нещо студено в летните жеги, тъй като смята, че само така би се разхладил подобаващо. Е, оказва се, че много грешите. Освен това приемът на чай наистина свежда до минимум риска от появата на глаукома. Именно това доказват и резултатите от проучването.

Тези от участниците, които са посочили, че пият горещ чай, страдали много по-рядко от глаукома в сравнение с останалите медицински сестри.
Екипът отчита, че около пет процента от медицинските сестри страдали от глаукома.

Интересен факт е, че рискът от появата й намалява почти с ¾ при онези от тях, които приемали по чаша горещ черен или зелен чай всеки ден.
Според специалистите благоприятното въздействие върху здравето на тези два вида чай се дължи на голямото количество антиоксиданти, съдържащо се в тях, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.