Шампионската лига по футбол вече е друга: Вижте промените, които УЕФА налага от догодина!

0
275

Шампионската лига се промени, много неща ще са други!

От догодина Шампионската лига по футбол ще бъде доста променена. Това реши УЕФА на заседание вчера.

Шампионската лига
Промениха Шампионската лига

Директно за групите вече ще се класират 26 отбора. Това ще бъдат първите 4 от Испания, първите 4 от Англия, първите 4 от Германия, първите 4 от Италия, първите 2 от Франция, първите 2 от Русия, шампионът на Португалия, шампионът на Белгия, шампионът на Украйна, шампионът на Турция, последният шампион на Шампионската лига и шампионът от Лига Европа. Ако носителят на турнира се класира чрез първенството си, ще влезе директно и шампионът на Чехия.

Промяната, която касае България, е, че всеки отбор, участвал и отпаднал в квалификациите за Шампионска лига, ще получава шанса да продължи в Лига Европа. Това е добре за нашия футбол, тъй като дори шампионът ни да отпадне още от първия си съперник, ще остане в евротурнирите.

Друга интересна промяна е тази с часовете за провеждане на мачовете. Вече няма всички срещи да започват в 21:45 ч., а в 19:55 ч. и 22:00 ч. Така почти всички ще могат да бъдат излъчвани по телевизията.



Промяната с началния час на мачовете ще донесе сериозни приходи на УЕФА. Не е тайна, че основните пари от Шампионската лига идват именно от тв правата. С тези часове повече срещи ще бъдат продадени на телевизиите за излъчване.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.