Малки ученици намериха портфейл и го занесоха в полицията

0
412

Браво! Те са само в четвърти клас. За миг не са си помисляли да присвоят чуждия портфейл. Затова получиха обществена похвала

Двете момчета са ученици от град Силистра.

портфейл
Ученици от Силистра видяха изгубен портфейл и го предадоха на МВР

На 3 април 2018 г. се разхождали в красивия Дунавски парк. Там видели мъжки портфейл.

Йордан Константинов и Преслав Христов го взели и го отнесли в полицията. Служителите на МВР бързо открили собственика и предали изгубената вещ.

Сумата пари не е била голяма. Но за сметка на това в изгубения портфейл били личната карта на собственика. Неговата шофьорска книжка. Имало и други документи.



Благородната постъпка на двете момчета от Силистра стана публично достояние, благодарение на старши комисар Кристиян Петров. Старши комисар Петров е директор на полицейското управление в Силистра.

Той изпратил две благодарствени писма до директорите на училищата, в които децата учат. Всички учители и ученици първи научиха какви благородни деца учат в ОУ „Отец Паисий“ и в ОУ „Иван Вазов”.

След това прекрасната новина се разнася из цяла България. Важно да се говори и пише за подобни постъпки, защото те са чудесен пример. Не само за младите, но и за възрастните.

В началото на март в Пловдив възрастен мъж намери в строителен хипермаркет изгубено портмоне. Вместо да го даде на управителя или да го остави на касата, той го взе за себе си.

Много лоша постъпка! Човекът, който си изгубил портмонето, чакал на касата да плати. Не го намерил в джоба си. Започнал да го търси. Прегледали записите от камерите и видели какво се е случило.

Мъж с побеляла коса вдига портмонето и с него напуска магазина. Вън на паркинга се вижда колата му, но номерът не. В крайна сметка МВР намери мъжа.

Освен голямата сума от 1500 лева, в портмонето били личната карта, шофьорска книжка, банкови карти и други документи.   При кражба на лична карта, нейният собственик плаща глоба. Това било наказателна мярка от полицията, че не е съхранявал добре своите документи.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.