Най-шокиращата теория: Учен твърди, че Христофор Колумб е син на Владислав Варненчик!

0
537

Христофор Колумб има по-различен произход, убеден е историкът!

Португалският историк Мануел Роса взриви света с теорията си за Христофор Колумб. Той твърди, че всъщност великият мореплавател е роден на остров Мадейра, Португалия, и е син на известния полски крал Владислав ІІІ Ягело.

Христофор Колумб
Христофор Колумб син на Владислав Варненчик?

Историята от години говори, че този крал е загинал във Варна при битка с турците, опитвайки се да освободи България. Заради това той остава в нашата история като Владислав Варненчик.

Роса обаче твърди, че полякът всъщност не е умрял в тази битка, а е избягал. Като доказателство той привежда факта, че тялото му така и не е открито.

Въпреки че много извори говорят как Владислав е бил видян да загива, Мануел е убеден, че това не се е случило. Той твърди, че е избягал, виждайки, че ще загуби, и се е установил в Мадейра под фалшивото име Енрике Алемао.



Шокът обаче не свършва дотук, защото историкът твърди, че Христофор Колумб е син на Владислав. Данните за генуезкото му потекло всъщност били фалшиви и мореплавателят е служил на Португалия.

Според неговите твърдения, Колумб е знаел много добре, че е открил Америка, а не Индия. Португалците обаче не били заинтересовани от новия континент, тъй като го намирали за икономически неизгоден.

Теорията на Мануел Роса среща много критики от историците по цял свят. Той обаче не се притеснява от това, защото е убеден в правотата си.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.