Ако имате някой от тези симптоми, тялото ви крещи, че има проблем

0
331

При наличието на окисляване или т.нар. ацидоза, тялото не може да функционира нормално

Добре е да сте наясно със знаците, които ви дава тялото ви.

тялото
При наличието на окисляване или т.нар. ацидоза, тялото не може да функционира нормално

В следващите редове ще ви разкрием симптомите, на които е добре да обърнете внимание навреме, тъй като чрез тях тялото ви крещи, че има сериозен проблем.

Може би, ако се върнете назад във времето, ще се сетите поне за един случай, в който тялото ви е сигнализирало за някакъв проблем, но вие сте го пренебрегнали. Разбира се на по-късен етап, нещата са се усложнили.

Хората, сякаш са настроени да пренебрегват всичко онова, което не им създава сериозни проблеми, или поне на пръв поглед е така. Този начин на отношение към собственото ви здраве обаче може да ви изиграе доста лоша шега.



Вероятно сте чували за понятието „киселинност на организма“. Нивото на окисляване показва колко благоприятно е рН-то на даден човек. Съществуват някои признаци, чрез които тялото ви се опитва да ви подскаже, че има повишена киселинност.

Част от тях, са кожните заболявания, появата на остеопороза, честите настинки, перманентната умора, загуба на мускулна маса, ниски нива на хемоглобин и не на последно място разбира се – депресия.

При наличието на окисляване или т.нар. ацидоза, тялото не може да функционира нормално. Това води до изчезването на мускулната маса, а костите ви започват да стават доста крехки.
Обикновено повишената киселинност на организма се получава в резултат на приема на неправилни храни.

Едни от продуктите, които повишават значително киселинността на организма, са месните продукти и любимите на всички сладкиши. Именно поради тази причина специалистите препоръчват да не прекалявате с консумацията им.

Ако имате повече от един от гореизброените признаци, това означава, че е време да се вземете в ръце и да балансирате киселинно-алкалната среда на организма. Тук е момента да споделим с вас, че лимоните и доматите (при все, че са кисели), са отлично средство за справянето с ацидоза. С тяхна помощ можете да неутрализирате бързо и лесно повишената киселинност в организма ви.

Освен това ще е нужно да сведете до минимум консумацията на месо и мазни храни. За сметка на това пък ще е нужно да увеличите консумацията на пресни плодове и зеленчуци. Те трябва да съставляват поне 80-90% от диетата ви.

Изключете сладките храни от менюто си поне за месец или два. Когато отново ги върнете на трапезата си, е добре да ги консумирате в умерени количества. В ежедневната ви диета трябва да присъстват задължително продукти като цвекло, моркови, зеле, лук, чесън, домати и др. зеленчуци, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.