Това е перфектният еликсир за лице – премахва безцеремонно акнето и петната

0
286

Ще останете очаровани от резултата

В следващите редове ще ви разкрием рецептата за приготвянето на перфектния домашен еликсир за лице.

еликсир
Ще останете очаровани от резултата

С негова помощ ще се преборите успешно с неприятното акне и петната, които често пъти се появяват по лицето поради една или друга причина.

Несъмнено сте чували многократно, че куркумата е една от най-ценните лечебни съставки в световен мащаб. Това не е никак случайно. Тя е толкова мощна, че може да ви помогне при различни кожни проблеми. С нейна помощ можете да облекчите възпалената кожа, да намалите хиперпигментацията и да се преборите със свободните радикали, което несъмнено ще освежи лицето ви.

Този т.нар. еликсир за лицето представлява ексфолиант на базата на куркума. Той наистина е чудесен за кожата, тъй като не само я почиства в дълбочина, а и успешно премахва всички мъртви клетки. Освен това ще се избавите от замърсяванията по кожата и ще стимулирате кръовообращението. Не на последно място трябва да споменем, че ще ви избави и от неприятното акне.



Сами се убедихте, че ползите от този еликсир не са никак малко, нали? При редовна употреба на тази ексфолираща маска с куркума, ще забележите огромна промяна. Кожата ви ще се освежи и несъмнено ще изглеждате доста по-млади.

Добре е да сте наясно с факта, че всяко нещо, което поставяте върху кожата ви, прониква в кръвта максимум след 20 минути. Това означава, че най-добре би било да заложите на употребата на изцяло естествена козметика, вместо да се доверявате на помади с неясно съдържание.

Домашно приготвената козметика не отстъпва по нищо на тази, за която броите луди пари. Разликата е в това, че когато си я приготвите сами, сте наясно с продуктите, които сте вложили и естествено с техните свойства.

Ето и продуктите, от които се нуждаете, за да си приготвите тази вълшебна пилинг-маска от куркума:
½ ч.л. брашно от ръж, ечемик или др.
½ ч.л. куркума
Няколко капки вода, за да получите гъста каша, която можете да нанесете върху лицето

Пригответе този вълшебен еликсир непосредствено преди употреба. Посредством леки кръгови движения нанесете върху лицето, шията и деколтето. Оставете я да подейства 10-15 минути, след което отмийте с хладка вода.

В това се състои цялата философия на приготвянето и използването на този еликсир. Сами ще се убедите още след първите няколко процедури, че кожата ви е коренно различна. Имайте предвид, че е нужно да измиете много добре лицето си след приложението на тази маска, тъй като куркумата има силен жълт цвят, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.