Това е перфектният еликсир за лице – премахва безцеремонно акнето и петната

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Ще останете очаровани от резултата

В следващите редове ще ви разкрием рецептата за приготвянето на перфектния домашен еликсир за лице.

еликсир

Ще останете очаровани от резултата

С негова помощ ще се преборите успешно с неприятното акне и петната, които често пъти се появяват по лицето поради една или друга причина.

Несъмнено сте чували многократно, че куркумата е една от най-ценните лечебни съставки в световен мащаб. Това не е никак случайно. Тя е толкова мощна, че може да ви помогне при различни кожни проблеми. С нейна помощ можете да облекчите възпалената кожа, да намалите хиперпигментацията и да се преборите със свободните радикали, което несъмнено ще освежи лицето ви.

Този т.нар. еликсир за лицето представлява ексфолиант на базата на куркума. Той наистина е чудесен за кожата, тъй като не само я почиства в дълбочина, а и успешно премахва всички мъртви клетки. Освен това ще се избавите от замърсяванията по кожата и ще стимулирате кръовообращението. Не на последно място трябва да споменем, че ще ви избави и от неприятното акне.Сами се убедихте, че ползите от този еликсир не са никак малко, нали? При редовна употреба на тази ексфолираща маска с куркума, ще забележите огромна промяна. Кожата ви ще се освежи и несъмнено ще изглеждате доста по-млади.

Добре е да сте наясно с факта, че всяко нещо, което поставяте върху кожата ви, прониква в кръвта максимум след 20 минути. Това означава, че най-добре би било да заложите на употребата на изцяло естествена козметика, вместо да се доверявате на помади с неясно съдържание.

Домашно приготвената козметика не отстъпва по нищо на тази, за която броите луди пари. Разликата е в това, че когато си я приготвите сами, сте наясно с продуктите, които сте вложили и естествено с техните свойства.

Ето и продуктите, от които се нуждаете, за да си приготвите тази вълшебна пилинг-маска от куркума:
½ ч.л. брашно от ръж, ечемик или др.
½ ч.л. куркума
Няколко капки вода, за да получите гъста каша, която можете да нанесете върху лицето

Пригответе този вълшебен еликсир непосредствено преди употреба. Посредством леки кръгови движения нанесете върху лицето, шията и деколтето. Оставете я да подейства 10-15 минути, след което отмийте с хладка вода.

В това се състои цялата философия на приготвянето и използването на този еликсир. Сами ще се убедите още след първите няколко процедури, че кожата ви е коренно различна. Имайте предвид, че е нужно да измиете много добре лицето си след приложението на тази маска, тъй като куркумата има силен жълт цвят, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар