Внимание! Това са основните етапи на живота в брак

0
283

Всички двойки преминават през тези етапи

Дори и досега да не сте си давали ясна сметка, то е факт, че животът в брак се състои от няколко основни етапа.

брак
Всички двойки преминават през тези етапи

Специалистите са категорични, че ако хората са наясно с тези етапи на живота в брак, то 80% от разводите можеха да бъдат избегнати.

Всеки сам избира партньора, с който да изживее живота си. За да почувствате истинската любов в семейния ви живот, е нужно да се познавате добре. Първото нещо, което трябва да направите, е да създадете силни приятелски отношения помежду си и едва след това да се обичате.

Това е така, тъй като за всекиго е ясно, че първото нещо, което отлита, когато двамата партньори заживеят заедно, са страстта и любовта.
След тях обаче остават приятелството и уважението, които крепят всеки един брак до края му.



Много хора се залъгват, че любовта съществува, вярвайки на първия период – този на бонбоните и букетите. След като романтиката си отиде обаче, партньорите биват изправени пред първите трудности, които поставят на изпитание връзката им.

Следващите редове ще ви разкрият защо истинската любов и отношения в един брак се появяват с времето:

Бонбони и букети
Доказано е, че този период трае най-много година и половина. Факт е, че когато мъжете и жените се влюбват организмът им произвежда хормони, които им помагат да виждат света през розови очила. През този период всички изглеждат приятно изненадани от партньора си. Факт е, че се чувстват така, сякаш са дрогирани. Много е важно да не вземате съдбоносни решения точно в този момент, тъй като рано или късно ще се съвземете от тази интоксикация.

Свърхнасищане
Това е периодът, в който започвате да гледате трезво на отношенията с партньора ви. Морето от чувства започва да се изпарява и постепенно започвате да свиквате един с друг. Това води до промяна в поведението ви – започвате да се държите по-спокойно и естествено.

Стената на отвращението
Всяка продължителна връзка за съжаление стига до етап, в който започвате да изпитвате отвращение от партньора си. Този етап се характеризира с множеството караници и идентифициране на недостатъците на отсрещната страна. Може би си мислите, че най-лесния начин да се избавите от всичко това е разводът. Това обаче няма да ви избави от този етап, тъй като рано или късно отново ще стигнете до него, макар и с друг човек, пише zajenata.bg.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.