Тайни трикове за разкошна кожа

0
274

Със сигурност ще изглеждате с години по-млада, ако прилагате тези съвети

Златното правило, че подходящата грижа винаги води до добри резултати важи с пълна сила и за вашата кожа.

кожа
Със сигурност ще изглеждате с години по-млада, ако прилагате тези съвети

В следващите редове ще ви разкрием някои от тайните трикове, които ще превърнат вашата кожа в разкошна.
Както вече споменахме, не можете да имате прекрасна кожа, ако не полагате грижи за нея, и то правилни.

Ето как да се грижите правилно за кожата си, за да изглежда тя блестящо:

Гъба
Специалистите по красота съветват задължително да използвате гъба от корените на растението конджак. То е разпространено в Азия и е 100 % натурален продукт, който е подходящ за всеки тип кожа.



Една от особеностите на тази гъба е, че малко преди употребата й, е нужно да я потопите в топла вода, за да омекне. След като това се случи я изцедете и започнете да почиствате лицето си с нея посредством леки кръгови движения. Започнете от челото и слезте до брадичката. Конджак гъбата е подходяща за ежедневна употреба. Тя трябва да се сменя най-много през 2 месеца.

Слънцезащита
Това е едно от основните правила, които трябва да спазвате, ако искате да предпазите кожата си от стареене. Всъщност това е невъзможно, тъй като времето винаги оставя своя отпечатък, но пък за сметка на това бихте могли да отложите този процес във времето. Дерматолозите са категорични, че най-сигурният начин за защита на лицето от вредните UV лъчи, е използването на слънцезащитен крем с фактор 50.

Зелен чай и мента
Задължително добавете тези два продукта към грижата ви за лице. Те се съдържат в редица емулсии, маски и кремове за лице и това не е никак случайно. Честата им употреба, дори и като напитки в храната, ще придаде на кожата ви изключително свеж и здрав вид. Освен това ще я направи блестяща.

Свежа и безупречна кожа
Несъмнено всяка жена, уважаваща себе си би искала да има точно такава кожа. Тайната за нея се крие в някои прости правила. Уверете се сами, че те наистина действат. Едно от тези правила е след като я почистите добре с ексфолиращи продукти, да добавите маска за избелване.

За целта са ви нужни 1 ч.л. сандалово дърво на прах и ½ ч.л. захар. Смесете добре и добавете половин домат, който предварително сте нарязали на ситно. Втрийте тази смес в кожата си и я оставете да подейства за около 10-15 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Можете да си направите и картофена избелваща маска.
Изцедете сока от един картоф. В подходящ съд изсипете 4 с.л. картофен сок, 1 ч.л. мед, 2 ч.л. оризово брашно и 3 ч.л. лимонов сок. Разбъркайте добре. Получената гъста маса нанесете върху кожата си и я оставете да постои да 30-40 минути. След това масажирайте много внимателно в продължение на около пет минути. Накрая отмийте с хладка вода, пише vesti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.