Никога не яжте тези храни вечер

0
363

Организмът се нуждае от повече време за смилането им

Специалистите по здравословно хранене препоръчват никога да не ядете тези храни вечер.

храни
Организмът се нуждае от повече време за смилането им

Често пъти се оказва, че малкият нощен глад всъщност не е никак малък и не ви оставя на мира, докато не ви отведе пред хладилника.
Факт е, че на гладен стомах не се спи много добре, но това правило важи и когато сте преяли.

Въпреки това е добре да избягвате някои храни точно преди сън. Това правило важи без значение дали ще изберете храна за вечеря или става въпрос за малко среднощно хапване.
Когато ви подгони апетит за нещо сладко, логично първо посягате към шоколада. Имайте предвид обаче, че тъмният шоколад съдържа немалка доза кофеин и той няма да ви позволи да заспите.

Ето кои храни трябва да отбягвате за вечеря или при малкото ви среднощно хапване:



Бургери
Организмът се нуждае от повече време за смилането на тази храна. На практика това означава, че ако въпреки предупреждението изберете бургери за вечеря или пък хапнете от тях преди сън, ще си понесете последствията. А те са, че в никакъв случай няма да се събудите свежи след съня.

Картофки
Е, имаме лоша новина за любителите на пържени картофки с кетчуп. От една страна пържените картофки са доста мазни, а това автоматично изправя тялото ви пред сериозно затруднение точно преди сън. Принуждавате го да се опитва да се справи с погълнатите мазнини. От друга пък съдържанието на кетчупа често пъти предизвиква киселини.

Пица
Имайте предвид, че съчетанието на тесто, доматен сос, сирене и кашкавал (а в нередки случаи и редица други продукти), не води до нищо добро. Ако хапнете пица на вечеря и особено, ако прекалите с количеството й, рискувате да си създадете сърцебиене.

Сушени плодове
Несъмнено те са отлична храна, но не и точно преди сън. В случай, че хапнете сушени плодове преди лягане, рискувате да раздвижат доста сериозно стомаха ви и да не ви позволят да се наспите. Това се дължи на високото съдържание на фибри в тях. Именно поради тази причина е добре да избягвате консумацията им непосредствено преди сън.

Лютиви храни
Те оказват негативно въздействие върху нервната ви система. Освен това могат да предизвикат сериозно стомашно раздразнение, както и сърцебиене. Едва ли би ви било приятно да получите подобно неразположение точно преди лягане.

Зърнени закуски
Зърнените закуски, особено тези, съдържащи захар, определено не са добър избор преди сън. Дори да ви се иска да хапнете от тях с мляко точно преди сън, е добре да забравите за това си желание. Истината е, че те покачват рязко нивото на кръвната захар, а това ще окаже негативно влияние върху спокойния ви сън, пише vesti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.